شکایت فروش مال‌غیر خودرو بابت انتقال بدون قرارداد و عدم پرداخت ثمن

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۸ #37199139

سلام، بنده ماشینی حدودا یک سال و نیم قبل از شخصی به صورت قولنامه خریداری کردم. بعد از مدتی می‌خواستم ماشین رو بفروشم، یکی از دوستانم ماشین رو خواست و بدون قرارداد ماشین رو برد، قرار شد چند روز بعد بیاد پولش رو بده و قرارداد هم بنویسیم. همش بابت پول ازم فرصت خواست. بعد از یک مدت ماشین بنده رو به شخص دیگری با قولنامه عادی فروخت، همینطور بعد از فروشش دو دست چرخیده. الان نه قراردادی بین بنده و دوستمه، نه پولی بابت پرداختش داده و میگه نمی‌دم، هرکار می‌خوای بکن. می‌تونم به عنوان فروش مال غیر ازش شکایت کنم؟

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما
معامله انجام شده در واقع فروش مال غیر نمیباشد و هرچند که متاسفانه در اثر اهمال قراردادی ندارید ولی بین شما و دوستتان قرارداد بیع شفاهی انجام شده است و اگر شکایت فروش مال غیر نمائید ممکن است ایشان بتواند مالکیت خود و بیع شفاهی را اثبات نماید و دعوای شما رد گردد. ضمن اینکه اگر تاریخ انتقال خودرو توسط دوست شما فاصله زیادی با طرح دعوای انتقال مال غیر شما داشته باشد، قرینه ای است که انتقال انجام شده فروش مال غیر نیست. بنابراین توصیه میشود که از طریق شهادت شهود یا شواهد دیگری که احتمالا وجود دارد با اثبات بیع شفاهی مذکور مطالبه ثمن مبیع و خسارات را نمائید.
اگر هیچ دلیل و مدرکی ب اثبات بیع ندارید دعوای فروش مال غیر مطرح نمائید.
توصیه میشود حتما وکیل بگیرید.
موفق باشید

با سلام
مستند به مبایعه نامه ای که بین شما و فروشنده تنظیم شده و نشان دهنده مالکیتتان می باشد می توانید به طرفیت آخرین خریدار نسبت به ابطال معاملات فضولی اقدام نموده و نیز خودرو را توقیف کنید.

سلام، با توجه به فضولی بودن معامله نسبت به شخص ثالث ، بطلان معامله را طرح نمایید.

سلام شما میتوانید بعنوان بطلان معامله علیه آخرین خریدار اقدام نمایید و ضمنا از طریق دادگاه خودرو را توقیف کنید

سلام وقت بخیر باقولنامه ای که نشان دهنده مالکیت شما وانجام معامله فضولی از جانب دوستتان میباشد میتوانید برای بطلان معاملات اقدام نمایید

سلام اگر معامله بین شما صورت گرفته با اثبات وقوع معامله میتوانید ثمن را مطالبه نماییذ

بادرود
شما نه خریدا می تواند به فروش مال غیر شکایت نماید