آیا وجود چند نوع مجازات برای جرمی واحد نقض عدالت نیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۳۷ #37016728

درود.
مدتیست که سوالی ذهن من را درگیر کرده و از شما کارشناسان محترم خواهشمندم که پاسخ را مرقوم فرمایید. برای مثال درمورد اغلب جرائم مشاهده مشود که مجازات تعیین شده شامل حبس جزای نقدی. و گاه شلاق است و قسمت نامشهود مجازات پیامدهای بعدی آن است که شامل سوپیشینه و گاه محرومیت از حقوق اجتماعی ( البته وارد مبحث تاثیرات روانی و محیطی و اجتماعی نمیشویم ) پس میبینیم که فردی بخاطر انجام یک خطا یا جرم واحد مشمول چندین مجازات میشود که از شما کارشناسان محترم خواهشمندم در این مورد راهنمایی بفرمایید. قبلا از توجه شما سپاسگذارم. ارادتمند.___

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام علت وجود مجازات جنبه های مختلفی دارد که به اختصار عرض میکنم خدمت شما
مجازات علاوه بر تنبیه مجرم نقش بازدارنده برای وی دارد و زندانی کردن وی باعث میشود فرصتی بدست آورده تا علاوه بر رسیدن به آرامش،به گذشته و اعمالی که انجام داده تفکر نموده و برای جبران آن راهکار بیابدو علاوه برآن اگر شاکی خصوصی هم دارد به آنان نشان دهد که قانون مدافع حقوقشان هست و هیچ مجرمی بدون مجازات از چنگال قانون نمیتواند خلاص گردد و علاوه برآن مجازات باید به گونه ای باشد تا بتواند برای دیگران نیز عبرت ساز باشد تا جرم را تکرار نکنند البته بخشی از قوانین مجازات هم برگرفته از قرآن است و طبق دستور الهی مجازات اجرا میشود درخصوص سوءسابقه هم باید گفت علت وجود سابقه کیفری این است که مجرم مراقب اعمال خویش باشد و بداند درصورت تکرار جرم این سابقه توسط قاضی مجددا مشاهده شده و در مجازاتهای بعدی بسیار موثر خواهد بود و برای سایرین هم به این علت است که با استعلام ان میتوان به روحیات شخص پی برد تا درصورت لزوم به شغل یا حرفه ای که مجرم در گذشته بصورت مرتبط باآن جرمی انجام داده گمارده نشود که این اثر نیز درصورت عدم تکرار بعد از مدتی از سابقه ایشان پاک خواهد گردید
موفق و پیروز باشید و امیدوارم توضیحات برای شما رفع ابهام کرده باشد

با سلام
تعدد کیفر برای جرم واحد در راستای اصلاح جامعه ی قانون شکن میباشد، بر عکس هم وجود دارد مثلا چند جرم و یک کیفر و آن در صورتی است به طور مثال یک نفر ۵ نفر را به قتل برساند لیکن صرفا یک قصاص انجام میپذیرد

سلام وقت بخیر
در خصوص برخی از مجازاتهای قانونی و عواقب بعد از که برای شخص بوجود می آید صحیح می فرمایید

با سلام
فرمایش شما متین ، بله با مجازات شخص مشکلات بعدی نیز در پی خواهد داشت که شاید تا آخر عمر شخص را در زندگی و اجتماع فلج نماید اما از یک نظر هم نمیتوان برخی مجازات ها را حذف نمود زیرا با حذف مجازات متاسفانه شیوع جرم و فساد در جامعه بیشتر و گسترده خواهد شد.
لذا بهتر است مجازات مناسب تری در جهت بهبود و اصلاح مجرم اتخاذ شود که هم مجرم اصلاح و هم جامعه او را دوباره قبول نماید .

این مشکل را باید با نمایندگان محترم مجلس مطرح بفرمایید .
بدون کارشناسی و در نظر گرفتن عواقب مجازات ،هر چند مدتی یک جرم انگاری جدید انجام داده و الزاما مجازات زندان هم برای آن در نظر می گیرند.