با توجه به متن اقرارنامه، آیا میتوانم از بابت رباخواری از اون آقا شکایت کنم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۱۸۸ #36668771

باسلام
چندسال پیش پول لازم شدمو مبلغی پول از فردی گرفتم و در قبالش سند زمینم رودادم و در قراردادی بینمون نوشته شد که هر وقت اون طرف پول رو خواست دو ماه زودتر بگوید،چند تا مبلغ از طریق دوستم به حساب ایشان ریختم که مبالغ متفاوت بود و چون طرف مغازه دار بود مقداری جنس بهش دادم،طرف پولشو خواست و من نداشتم بهش بدم و در قبالش زمین رو برداشت و زمین رو در بنگاه قیمت گذاری کردیم، و ما بقی پول رو بهم داد و یک اقرارنامه هم ازمن گرفت که پول بابت شراکت بوده و به خاطر اینکه نتونستم پول رو به ایشان بدهم ملکم را فروختم و در سلامت عقلی و قلبی این ملک رو فروختم و در اینده هیچ گونه ادعای کیفری و حقوقی ندارم و ۴ نفر شاهد هم پای اونو امضا زدن.
خواستم بدونم

آیا میتونم از بابت رباخواری ازشون شکایت کنم؟

آیا میتونم ملکم رو برگردونم و فسخ معامله کنم؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیددر صورتی که اصل عمل ربا را بتوانید اثبات کنید امکان شکایت وجود دارد.

بسمه تعالی: بر فرض نوشته های حضرتعالی و سوال مطروحه .: با توجه به قراردادی که نوشتید و عنوان شراکت شکایت شما بی نتیجه خواهد بود ..
و اما فرضا اگر ثابت کنید بابت ربا بوده هر دو نفر شما به دو برابر مبلغ اقرار شده محکوم و هر دو نفر شما به دو سال حبس محکوم خواهید شد .. چون بعید میدانم بتوانید اضطرار و عسر و حرج خود را بجهت گرفتن وجه ربا ثابت کنید بنابرین به نظر بنده از شکایت جدا خودداری کنید

باتوجه به توضیحات شما سخت است ولی باید جزییات بیشتری ارائه دهید

۱-این معامله ربوی نیست فلذا از باب شکایت ربوی قابل پیگیری نیست.
۲-با عنایت به اقرار نامه اخذ شده راهی که بتوان ملک شما را مسترد نمود وجود ندارد.چون تعهدی که در قالب اقرار نامه داده اید تاب برابری با هیچ ادله ای را ندارد.مگر اینکه نسبت به ان تعهد نامه ادعای جعل نمایید و بتوانید اثبات نمایید که چنین اقرار و تعهدی نفرمودید...
موفق باشید

خیر نمی توانید چنین ادعایی مطرح نمایید بدلیل اینکه قرارداد فروش نوشتید و اقرارنامه امضا نمودید و کلیه حق اعتراض را سلب نمودید و در متن اقرارنامه مکتوب نموده اید بابت شراکت بوده است که خود ادعای ربا را رد میکند .

با درود این سوال به نحو دیگری قبلا طرح شده و پاسخ آن نیز داده شد. بیع زمین کاملا قانونی و شرعی است و اقرار نامه هم آنرا محکم تر کرده. و جرم ربا نیز محقق نشده است.

آیا میتونم از بابت رباخواری ازشون شکایت کنم؟
در صورتی که اصل عمل ربا را بتوانید اثبات کنید امکان شکایت همواره وجود دارد
آیا میتونم ملکم رو برگردونم و فسخ معامله کنم؟

با توجه به مواردی که مطرح کردید خیلی کار سختی در پیش رو دارید و
بعید به نظر می رسد