حکم ارتداد از دین، در قانون چه چیزی میباشد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۳۸ #36364114

درود.
اگر من نخواهم مسلمان باشم ( پدر و مادرم مسلمان‌اند )، کشته می‌شوم؟

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به جرم ارتداد محکوم به اعدام میشوید

حکم ارتداد اعدام است

خروج آگاهانه از دین اسلام که با رفتار و کرداری حاکی از برگشت از دین باشد ارتداد است.
در فرض سوال نوع ارتداد فطری خواهد بود.
مصداق ارتداد اگر مشمول ساب النبی و یا ساب الائمه و یا قذف کننده آنان باشد مجازات آن طبق ماده ۲۶۲ و ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی اعدام است.
طبق اصل ۱۶۷ قانون اساسی «قاضی‏ موظف‏ است‏ کوشش‏ کند حکم‏ هر دعوا را در قوانین‏ مدونه‏ بیابد و اگر نیابد با استناد به‏ منابع معتبر اسلامی ‌یا فتاوای‏ معتبر، حکم‏ قضیه‏ را صادر نماید و نمی‏‌تواند به‏ بهانه‏ سکوت‏ یا نقص‏ یا اجمال یا تعارض‏ قوانین‏ مدونه‏ از رسیدگی‏ به‏ دعوا و صدور حکم‏ امتناع‏ ورزد.» و
طبق اصل ۴ قانون اساسی ‎‎‎‎‎کلیه‏ قوانین‏ و مقررات‏ مدنی‏، جزایی‏، مالی‏، اقتصادی‏، اداری‏، فرهنگی‏، نظامی‏، سیاسی‏ و غیر اینها باید بر اساس‏ موازین‏ اسلامی‌باشد. این‏ اصل‏ بر اطلاق‏ یا عموم‏ همه‏ اصول‏ قانون‏ اساسی‏ و قوانین‏ و مقررات‏ دیگر حاکم‏ است‏ و تشخیص‏ این‏ امر بر عهده‏ فقهای شورای‏ نگهبان‏ است‏»
همچنین طبق ماده ۲۲۰ قانون در مورد حدودی که در این قانون ذکر نشده است طبق اصل یکصد و شصت و هفتم (۱۶۷) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عمل می شود. حکم ارتداد در قانون مجازات به صراحت جرم انگاری نشده است ولی به تجویز اصل یاد شده از قانون اساسی و ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی حکم مساله از منابع فقهی معتبر قابل استخراج است. ارتداد در متون فقهی یک جرم حدی است و مجازات آن اعدام است و مستند آن علاوه بر آیات متعدد قرآن کریم مانند آیه ۲۱۷ سوره بقره « و من یرتدد منکم عن دینه فیمت و هو کافر فاولئک حبطت اعمالهم فی الدنیا و الآخره و اولئک اصحاب النار هم فیها خالدون ، ولی کسی که از آیینش برگردد ، و در حال کفر بمیرد، تمام اعمال نیک (گذشته) او، در دنیا و آخرت، برباد می‏رود؛ و آنان اهل دوزخند؛ و همیشه در آن خواهند بود.» همچنین احادیثی چون حدیث معروف نبوی (من بدل دینه فاقتلوه) نیز در همین راستا میباشد.

خیر فقط اگر بخواهید عقاید خود را انتشار دهید حکم اعدام دارد .

با سلام.
دوست عزیز مجازات ارتداد از دین اعدام شخص مرتد است

بله اعدام است