اینجا متعهد قرارداد فردیست که امضا کرده یا شرکت؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۴۵ #36176026

با سلام
اگر فردی سهامدار شرکت باشد و قراردادی رو به عنوان مدیر عامل و نماینده شرکت برای شرکت امضا کند به همراه مهر شرکت در حالی که آخرین آگهی تغییرات شرکتش مربوط به ۳۰ سال پیش است و مدت زمان مدیر عاملی و نماینده بودنش و صاحب امضا بودنش تمام شده یعنی درواقع صاحب امضا مجاز فعلی شرکت نباشد
لطفا ماده قانونیش رو هم بفرمائید
با تشکر

مشاوره حقوقی تغییرات شرکت
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هم شخص و هم شرکت در برابر اشخاص ثالث مسوولیت تضامنی خواهند داشت

درود بر شما، در این خصوص هم شخص امضا کننده و هم شرکت متضامنا مسؤل خواهند بود، لکن چنانچه این امضا خارج از اختیارات شخص باشد، شرکت میتواند به او رجوع کند.

درود
متعهد شرکت است اگر در حدود اختیار این امضا زده شده باشد نه شخص و اگر شرکت منحل شده به مدیر تصفیه مراجعه کنید

این سوال رو قبلا پاسخ دادیم ولی اگر شرکت منحل شده مدیرعامل یا مدیرتصفیه قبل انحلال مسئول هستش درضمن امضا کننده هرسنذی مسئول هستش

دروود
تمامی اقدامات مدیران و سهامداران در مقابل اشخاص ثالث معتبر و ملزم یه پاسخگویی میباشند..

سلام.
طبق ماده ۱۳۵ لایحه اصلاحی قانون تجارت معاملات مدیران شرکت‌های سهامی درصورتی‌که مدت تصدی آن‌ها منقضی شده باشد و یا طرز انتخاب آن‌ها غیرقانونی باشد نسبت به اشخاص ثالث معتبر است .ضمنا مدیرانی که مدت تصدی آن‌ها منقضی شده است طبق ماده ۱۳۶ لایحه اصلاحی قانون تجارت مدیران سابق نامیده می‌شوند.
در صورتی که مدیران سابق شرکت سهامی با تخلف از مقررات قانون یا اساسنامه یا مصوبات مجمع عمومی شرکت معاملاتی انجام دهند که در مقابل اشخاص ثالث معتبر ولی نسبت به شرکت و سهامداران تعدی و تفریط محسوب ، و موجب ضرر شرکت یا سهامداران باشد، طبق ماده ۱۴۳ لایحه اصلاحی قانون تجارت مشترکا و منفردا مسئولیت مدنی خواهند داشت. پس معامله مدیران با اشخاص ثالث در این صورت نیز دارای اعتبار بوده و صحیح تلقی می‌شود. همچنین مستند دیگر آن قسمت آخر ماده ۱۱۸ قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷ است که مقرر می‌دارد: محدود کردن اختیارات مدیران در اساسنامه و یا به‌موجب تصمیمات مجامع عمومی فقط از لحاظ روابط مدیران و صاحبان سهام معتبر بوده و در مقابل اشخاص ثالث باطل و کان لم یکن است.
به‌علاوه رای شماره ۱۷۷ مورخ ۲/ ۳/ ۷۴ شعبه ۶ دیوان عالی کشور نیز موید این ادعاست؛ طبق این رای هر چند به‌موجب احکام صادره از دیوان عدالت اداری انتصاب مدیران دولتی شرکت غیر قانونی و باطل اعلام گردیده لیکن به موجب ماده ۱۳۵ لایحه اصلاح قانون تجارت کلیه اعمال و اقدامات مدیران و مدیر عامل در مقابل شخص ثالث نافذ و معتبر است و نمی‌توان به عذر عدم اجرای تشریفات مربوط به طرز انتخاب آن‌ها اعمال و اقدامات آن‌ها را غیر معتبر دانست. بنابراین درمقابل اشخاص ثالث هردونفر هم مدیرعامل سابق و هم شرکت مسئولند.‌

امضا کننده و شرکت در برابر اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی دارند لیکن خودشان می توانند به اعضای شرکت مراجعه کنند