قرار منع تعقیب چه معنایی دارد؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۱,۸۴۱ #36005742

در صورتی که چند فقره چک گم کنی و دادگاه حکم قرار منع تعقیب را صادر نماید به چه معناست؟

مشاوره حقوقی چک
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قرار منع تعقیب به معنای مبرا بودن متهم از اتهام وارده است

به این دلیل که شکایت ما مبنی بر مفقودیت بوده و متهمی نیز شناسایی نشده و از آنها سو استفاده نکرده در گواهی صادره برای شما منع تعقیب درج خواهد شد و صرفابه عنوان یک گواهی اعلام مفقودی اعتبار دارد

عمل ارتکابی جرم نبوده یا هرچند جرم باشد ولی ادله کافی برای انتساب جرم ارتکابی به دست نیاید

البته موضوع شما صرفا اعلام مفقودی بوده نه سرقت و خیانت در امانت و یا جرایم دیگر و طبیعی است با توجه به اینکه شخص خاصی را به عنوان متهم در پرونده مشخص نکرده اید قرار منع تعقیب صحیح بوده است. صدور قرار منع تعقیب به این دلیل بوده که شکایت شاکی بلا دلیل بوده یا دلایل و مستندات برای اثبات اتهام کافی نبوده است و شکایت را رد شده است که از طرف شاکی قابل اعتراض هست.

با سلام به این معناست که هیچ گونه جرمی انجام نگرفته و پرونده بسته می شود

یعنی پرونده مفقودی اقدامی ندارد

در دو حالت این قرار صادر میشود:
۱- عمل ارتکابی جرم نباشد
یا
۲- جرم باشد ولی ادله کافی برای انتساب جرم ارتکابی به دست نیاید