قرار منع تعقیب چه معنی دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۳۹ #35043582

برای یک پرونده اول زدن قرار منع تعقیب صادر شد و ۳ روز بعدش وقت نظارت به لحاظ عدم اعاده پرونده از اظهارنظر تجدید این یعنی چی

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار جلب به دادرسی و در صورت جرم نبودن عمل ارتکابی و یا فقدان ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار منع تعقیب صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال می‌کند. دادستان باید ظرف سه‌روز از تاریخ وصول، پرونده تحقیقات را ملاحظه و نظر خود را به طور کتبی اعلام کند و پرونده را نزد بازپرس برگرداند.

سلام
قرار منع تعقیب برای زمانی که رفتار شخص جرم نباشد یا ادله کففای برای انتساب جرم نیاشد
مثل اینکه مدرکی پیدا شده پرونده دوباره رسیدگی می شود

با سلام
به دو دلیل اصلی برای صدور قرار منع تعقیب به شرح ذیل است :
* دلیل کافی که بیانگر ارتکاب جرم توسط متهم است وجود ندارد .
* عمل جرم نباشد .
چند روز دیگر رای صادر و در سامانه ثبت خواهد شد .

هرگاه دلائل اثباتی در شکایتی قوی نبوده و نتواند ارتکاب بزه از سوی متهم را اثبات نماید یا اساسا عمل مورد نظر دارای تعریف مجرمانه نباشد قرار منع تعقیب صادر میگردد . این قرار باید به تایید دادیار اظهارنظر برسد تا رسمیت پیدا کند . پرونده شما نیز برای طی مراحل فوق به دفتر دادیار اظهارنظر ارسال شده و چند روز زمان میبرد .