دستور فروش ملک مشاع در تقابل با خلع ید، بدون سند رسمی

پرسیده شده
۶ پاسخ ۷۹ #34619190

با سلام، در باغ مشاع ساخت و ساز کرده بودن، درخواست خلع ید دادیم. طرف مقابل برای فرار از قلع وقمع درخواست دستور فروش داده، این ملک پلاک داره اما از نظر ثبتی مجهول‌المالک هست و یک اظهارنامه به نام پدربزرگم داره. حالا وقتی اینجا گواهی عدم افراز نداره و از نظر ثبتی هم مجهوله، میتونه دستور فروش بگیره؟ برای خلع ید من گواهی مالکیت مشاعی شورا رو داشتم، با استشهاد شهود مبنی بر مالکیت مشاعی، به افراز رسیدگی نشده. الان خلع ید و قلع و قمع اگر دستور فروش بیاد، چی میشه؟ اصلا میشه برای همچین ملکی دستور فروش داد؟ ممنونم.

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و درود
بر مبنای قانون اجرای احکام مدنی خلع ید در اموال مشاعی نسبت به کل ملک امکان پذیر می باشد اما نظر به این که خلع ید فرع بر مالکیت می باشد لذا ابتدائا مالکیت خواهان باید احراز گردد.
در خصوص شق دوم سوال مبنی بر دعوی متقابل مبنی بر دستور فروش اگر ملک مذکور دارای سابقه ثبتی باشد ابتدائا می بایست بر مبنای قانون افراز و تقسیم املاک مشاعی مصوب ۱۳۵۷ از طریق اداره ثبت محل تقاضای افراز مطرح گردد و در صورت رای به عدم افراز می توان دادخواست دستور فروش را مطرح نمود لذا در صورت داشتن سابقه ثبتی و عدم ارائه رای اداره ثبت مبنی بر عدم افراز،خواسته خواهان متقابل مسموع نمی باشد ولی درصورتی که ملک مذکور فاقد سابقه ثبتی باشد دادخواست متقابل مبنی بر صدور دستور فروش صحیح بوده و با دستور دادگاه وارائه به کارشناس رسمی دادگستری، در صورتی که نظر کارشناسان بر عدم افرازباشد دعوی مذکورقابلیت استماع خواهد داشت

بله در صورتی که قابل افراز نباشد میتوانند دستور فروش بگیرند.

سلام، دعوای متقابل مبنی بر دستور فروش صحیح است.

سلام اگر خلع ید مورد پذیرش قرار گرفته است دستور فروش نیز بلامانع است

با سلام
خلع ید از اموال غیرمنقول فرع بر اثبات مالکیت است و درخواست صدور دستور فروش نیز به نظر صحیح می باشد.

سلام وفق رای وحدت رویه شماره ۶۷۲ اساسا دعوی خلع ید بدون اثبات مالکیت قابلیت استماع ندارد و دستور فروش هم صحیح بنظر می رسد