آیا من می‌توانم شناسنامه ایرانی دریافت کنم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۱۸ #33298410

با سلام.
من ۳۰ سالمه و در ایران متولد شدم و کارت امایش تا ۸ را گرفتم. تا دیپلم هم درس خواندم.
باتشکر

مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق بند۵ ماده ۹۷۶قانون مدنی :
کسانی که در ایران از پدری که تبعه ی خارجه است بوجود آمده و بلافاصله پس از رسیدن به سن هجده سال تمام لااقل یک سال دیگر در ایران اقامت کرده باشند و الا قبول شدن آنها به تابعیت ایران بر طبق مقرراتی خواهد بود که مطابق قانون برای تحصیل تابعیت ایران مقرر است.این بند به موردی میپردازد که زن و شوهر ایرانی نیستند و دارای فرزند هستند و در ایران زندگی میکنند،ماده میگوید اگر فرزند به هجده سال تمام رسیده باشد و به پدر و مادرش بگوید که تابعیت ایرانی را میخواهد میتواند حداقل یکسال دیگر هم در ایران زندگی کند تا تابعیت ایرانی را اخذ نماید و اگر این شرایط را نداشته باشد باید مطابق قوانین ایران نسبیت به اخذ تابعیت اقدام نماید.

شما درحال حاضر قانونا می توانید شناسنامه ایرانی بگیرید ومانعی دراین خصوص نیست

باسلام
اگر شما درایران متولد شده اید بله میتوانید برای اخذ شناسنامه اقدام نمائید

بله با عنایت ب توضیح جنابعالی شرط تابعیت ایرانی برای شما محقق هست و از این رو میتوانید جهت دریافت شناسنامه ایرانی اقدام کنید

با سلام
مستند به قانون مدنی بله این اختیار را دارا می باشید .

برای تحقق تابعیت ناشی از تولد در ایران (موضوع بند ۵ ماد ۹۷۹ قانون مدنی) سه شرط لازم است :
الف - تولد شخص در ایران ب- خارجی بودن پدر ج- حدقل یک سال اقامت دیگر پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی تمام در ایران

با تحقق شرط اقامت و عدم اعمال حق انتخاب تابعیت ، شخصی که دارای سابقه تولد در ایران است ، تابعیت ایران را بدست می آورد و چنانچه ظرف یک سال پس از رسیدن به ۱۸ سال ، از این اختیار استفاده نکند ، تابعیت ایرانی وی تثبیت شده محسوب می شود . لذا در صورت وجود دلایل مستندی چون گواهی ولادت ، مدارک تحصیلی صادره از ایران ، گذرنامه از دولت متبوع پدر خارجی و شهادت شهود مبنی بر تولد از پدر خارجی و اقامت در ایران و عدم خروج از کشور علیرغم داشتن بیش از ۱۹ سال ، مشمول بند ۵ ماده ۹۷۶ قانون مدنی می باشد .

سلام و درود، با این ‌توضیح شما تبعه ی ایران‌ بوده و می توانید اقدام به اخذ شناسنامه نمایید(بند۵ ماده ۹۷۶ق.م)؛ موفق باشید.