آیا شاکی چنین حقی دارد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۲۰ #31923899

سلام

پدر بنده یک گوشی پیدا کرده بود که یک مدت خونه موند و بعد ۱ سال سیم کارت خودم انداختم روش که ببینم میشه شماره ای پیدا کرد توش یا نه؟
۱ روز بعد کلا خاموشش کردم و بعد ۱ سال صاحب گوشی از روی سیم کارت من ازم شکایت کرده و نیامد در دادگاه من گوشی رو تحویل پست دادم بعدش که برسونن دستش و به خود شاکی هم گفتم منتها نرفت بگیره.
کل هزینه گوشی ۲۵۰۰ میشه و میگه ۵ میلیون میگیرم رضایت میدم.

آیا شاکی این حق رو داره و میتونه من رو محکوم بکند؟

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگررضایت شاکی اخذ نشود . محکومیت شما محرزاست

بهرحال شما کوتاهی کردید و اگر گوشی را پیدا کرده بودید بایستی آنرا تحویل پلیس میدادید و اکنون چاره ای جز جلب رضایت شاکی ندارید .

با سلام
بله روال قانونی همینه تا زمانی که شما برائت خود رو ثابت نکنید البته رد مال یا مثل به شاکی تعلق میگیره اما برای اینکه رضایتش رو بگیرید و براتون مشکلی پیش نیاد چاره ای ندارید

با سلام
احراز جرم سرقت نیاز به اثبات عنصر مادی یعنی فعل ربودن و سو نیت سارق دارد با توجه به فرمایش جنابعالی مبنی بر اینکه گوشی رو پیدا کردین در صورت اثبات این امر امکان اخذ رای بر برائت وجود دارد .

برای جلب رضایت شاکی این هزینه ها معمول و متعارف است. و ایشان برای دادن رضایت میتواند هر مبلغی را از شما مطالبه کند. البته وظیفه قانونی مشتکی عنه در جرم سرقت استرداد عین مال یا مثل یا قیمت آن در صورت تعذر میباشد.