معامله املاک چه زمان قطعی است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۱۹ #31354555

درود
در خرید فروش املاک از زمین باغی کشاورزی تا آپارتمان گرفته در صورت وجود سند رسمی دفترچه ای یا تک برگ به شرطی که معامله در دفتر اسناد رسمی یا بصورت ثبت الکترونیکی در بنگاه انجام بپذیرد به این صورت که چک ثمن تحویل و فروشنده امضای انتقال بدهد ۱۰۰% قطعی و بدون مداخله در آینده خواهد بود!؟ مثلا کسی مدتی بعد بیاید و بگوید این شخص در حضور شاهد این ملک را قولنامه ای فروخته یا فرض پدرش این را پیش تر با کاغذ عادی ولی با شاهد فروخته است میتواند ادعا کند؟ و اگر چنین باشد پس گناه معامله بی نقص استعلام شده بر مبنای سند رسمی خرید و فروش چه میشود
سپاس

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

متاسفانه در هر شرایطی امکان وقوع مسائلی که ذکر فرموده اید وجود داشته و از این حیث نمیتوان هیچ معامله ای را قطعی و بدون اشکال فرض نمود . البته وجود سند رسمی تا حد زیادی در برابر ادعاهای معمول با سند عادی دارای ضمانت بوده و محاکم در این رابطه سخت گیری زیادی به خرج می دهند .

درود. اولا عمل ثبت معاملات در بنگاه ها انجام نمیگیرد. بنگاه های معاملاتی دارای مجوز فقط ثبت در سامانه املاک و مستغلات را در مورد مبایعه نامه های تنظبمی توسط خود انجام داده و بعضی از آنها پرینت ارایه میدهند.
ثانیا. سند انتقال قطعی با طی تشریفات و اخذ پاسخ استعلامات مربوطه در دفاتر اسناد رسمی انجام میگیرد.

بسمه تعالی
همین که سند رسمی (در دفاتر اسناد رسمی تحت عنوان قطعی غیرمنقول ) مرسوم است ، بنام خریدار تنظیم وثبت شد و خلاصه معامله به اداره ثبت اسناد و املاک محل ارسال معامله قطعی است ، قطعی یعنی بدون قید و شرط ،