با توجه به اصرار موجر به دریافت اجاره جدید برای یکماه دوم و قبول نکردن مستاجر به دلیل توافق قبلی دریافت اجاره جدید بابت ماه دوم چه حکمی دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۸۷ #30710016

سلام
مستاجری ملکی را برای مدت یکسال با مبلغ مشخصی رهن و اجاره کرده است که طبق قرار داد یکماه قبل از اتمام قرارداد به مالک اطلاع رسانی کرده که بابت سال جدید تصمیم جدید اتخاذ کنند. موجر تا ۲روز قبل از اتمام قرارداد جوابی ندادند سپس مبلغ اجاره جدید را عنوان کردند که مستاجر از عهده آن بر نمی آمده اما چون دیر اطلاع داده بودند قرار شد یکماه دیگر با همان اجاره در ملک بماند تا بتواند جای جدیدی را پیدا کند.
بعد از گذشت یکماه جایی را پیدا نکرده اند. اما دوباره با مالک توافق کردند که در ملک بمانند و موجر به املاک مراجعه کرده و ملک را برای اجاره معرفی کنند و درصورت پیدا شدن مستاجر جدید مستاجر فعلی ۲ روزه ملک را تخلیه کند. که این امر هم یکماه طول کشیده و املاکیهای متعددی مراجعه کرده و ملک اجاره نرفته است.و در این مدت هم همکاریهای لازم را با موجر انجام داده اند.
با اجاره نرفتن ملک مالک تماس گرفتند که اگر با اجاره بیشتر برای سال جدید موافق نیستید ملک را تحویل دهید که موافقت با مبلغ پیشنهادی ایشان صورت نگرفت و مستاجر ملک را تخلیه کرده است.حال مالک برای ماه دوم اجاره جدید را از مستاجر طلب میکنند. میخواستم بدانم باتوجه به توافق طرفین تا زمانیکه مستاجر جدید پیدا کنند و مبلغ رهن مستاجر هم نزد موجر بوده و بابت اقامت مستاجر در ملک ضرر و زیانی به موجر وارد نشده چرا که مستاجری پیدا نشد و ملک خالی باقی می ماند .

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

توافق بر ماندن شما از قرار ماهیانه فلان مبلغ بوده که موعدش سر آمده(یک ماه) و تنها با رضایت مالک می توانید در آنجا سکنی کنید و مالک طبق مصوبه ستاد کرونا در تهران تا ۲۵ درصد و در سایر شهرهای بزرگ تا ۲۰ درصد نسبت به اجاره قبلی می تواند اضافه کند و اعتبار آن هم تا ۳ ماه بعد از بازگشت به روال عادی زندگی عموم خواهد بود

با درود
اولا، آنچه بین طرفین گذشته ملاک است ‌‌(گرچه شفاها).
ثانیا، اگر اجاره‌نامه جدید تنظیم نکرده اید توافق نمایید و اگر موجر بقول عامیانه کوتاه نمی آید در منزل بمانید و تا۲۰%/۲۵%به مبلغ اجاره افزوده می‌شود (در شرایط کرونایی).
النهایه : به طریقی با یکدیگر مدارا کنید موضوع شما ارزش پیگیری قضایی را تا این مرحله ندارد.

اگر بتونی اثبات کنی موجر نمی تونه مازاد بر اجاره نامه بگیره

اگر توافق قابل اثبات باشد موجر نمیتواند مطالبه ای مازاد بر اجاره توافقی داشته باشد ولی اگر قادر به اثبات توافق نباشید ، موجر محق دریافت اجرت المثل مندرج در قرارداد اجاره خواهد بود .