حکم رشد برای فرزند چگونه دریافت شود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۰۴ #30476510

با سلام
سن پسرم یازده سال و نیم هستش من و همسرم چندین ساله که طلاق گرفتیم و پسرم پیش من میمونه البته با توافق همسرم. اما الان که پسرم کمی بزرگتر شده، اصلا دوست نداره پدرش رو ببینه و میخواد بتونه با من سفر خارجی بره. خواستم بدونم آیا میتونم براش حکم رشد بگیرم و کلا میتونه با حکم رشد، پیش پدرش نره؟ البته برای نرفتن دلایل محکم و قانع کننده ای هست. از جمله همجنس گرایی و مصرف مواد مخدر. ممنون میشم جواب سوالم رو بدید .

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با رسیدن شخص به سن بلوغ وجود رشد و عقل وی محرز می گردد و هیچ نیازی به تقدیم دادخواست نمی باشد تا اهلیت و رشد وی احراز شود.

اما هنگامی که صغیری به سن بلوغ رسیده است برای تصرف خود در امور مالی خود بایستی رشد خود را اثبات نماید ولی در امور غیر مالی نیازی به اثبات رشد نمی باشد و به صرف رسیدن به سن بلوغ، وجود اهیلت او برای امور غیر مالی محرز می شود. در اینصورت شخص برای تصرف در امور مالی خود نیاز به اثبات رشد خویش داردو بایستی به دادگاه خانواده مراجعه نماید، درخواست صدور حکم رشد نماید و ادعای مزبور بعد از انجام تحقیقات محلی و جلب نظر کارشناس تخصصی، در صورت اثبات منجر به صدور حکم خواهد شد.

دادگاه صالح برای رسیدگی دادگاه محل اقامت مدعی خواهد بود.
موفق و موید باشید