یکی از ضامنین رفته و کل وام را تسویه کرده و میخواهد از من شکایت کند، چیکار کنم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۶۷۹ #29472102

سلام
تعدادی از اقساط بانکم عقب افتاده و بانک فقط اخطار داده، حال یکی از ضامنین رفته و کل وام را تسویه کرده و میخواهد از من شکایت کند، در حالی که من از بانک وقت گرفته بودم؛ چیکار کنم؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ضامن حق رجوع به مدیون اصلی (شما) را دارد مگر نوع ضمانت نقل ذمه باشد

سلام ضامن میتواند در سررسید بعد از پرداخت علیه شما طرح دعوی مطالبه وجه نماید

با سلام
ضامن شما می تواند دادخواست حقوقی مطالبه وجه به طرفیت شما را مطرح نماید در صورت عدم توان پرداخت بعد از صدور حکم می توانید تقاضای اعسار نمایید در صورت معسر شناخته شدن شما می توانید مبلغ وجه را بصورت اقساط پرداخت نمایید

با سلام.
مطابق ماده ۲۶۷ قانون مدنی: ایفاء دین از جانب غیرمدیون
ایفاء دین از جانب غیر مدیون هم جایز است اگر چه از طرف مدیون اجازه نداشته باشد ولیکن کسی که دین دیگری را ادا ء می‌کند اگر با اذن باشد حق مراجعه به او دارد و الا حق رجوع ندارد .
چنانچه ثابت شود پرداخت کننده دین اگر چه از سوی مدیون ماذون بوده اما دین را بر مبنای تبرع پرداخته است باز هم حق رجوع ندارد (ملاک ماده ۷۲۰ قانون مدنی)
در فرضی که پرداخت کننده به حکم قانون یا قرارداد قائم مقام و جانشین طلبکار می شود می تواند به مدیون اصلی رجوع نماید و لو اذن در تادیه نداشته باشد .
درجایی که مسئولین پرداخت متعدد هستند( مسئولیت تضامنی )و یکی از مسئولین بدهی را می پردازد حق رجوع به سایرین را دارد تا دین بر عهده مدیون (مسئول نهایی) مستقل گردد .
بنابراین باستناد رای اصراری ۳_۷۸/۳/۴(هیات عمومی دیوان عالی کشور)
اگر پرداخت دین از روی اجبار و برای دفع وضعیت اضطراری باشد پرداخت کننده حق رجوع به مدیون را خواهد داشت ولو اذن در تادیه نداشته باشد .

با سلام
شکایت در چه خصوصی و با چه موضوعی؟
چنانکه اینجانب مطلعم، ضامنین در تمامی بانک‌ها، تضامنی‌اند و بانک می‌تواند به هر مبلغ به هر یک( وام‌گیرنده یا ضامنین )بدون لحاظ اولویت رجوع کند.
نامبرده تنها حق مطالبه وجه تسویه با ارائه دادخواست خواهد داشت.
هر گونه ابهام دیگر در این خصوص را پاسخگو خواهم بود
موفق باشید