صلح‌نامه داوری با اختیار صلح قابلیت اجرا داره؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۸۶ #28730050

سلام، فرض کنید در داوری داخلی یک داور از قبل با تراضی طرفین در قرارداد با اختیار صلح مشخص شده. داور دعوا رو به صلح خاتمه میده و صلح‌نامه‌ای امضا میکنه. آیا برای این صلح‌نامه مثل رای داور میشه بدون دادخواست اجرائیه گرفت؟ ماده ۴۸۳ ق.ا.د.م.

مشاوره حقوقی داوری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در صورتیکه داور اختیار صلح داشته باشد رای داور لازم الاجرا می باشد .

درصورتی که مانند رای داوری این صلحنامه میان طرفین به دادگاه ارسال شده باشد میتوانید نسبت به آن نیز درخواست صدور اجراییه نمایید.

با درود ، اگر مفاد قرارداد عینا به صورت مفاد ماده ۴۸۳ قانون آیین دادرسی مدنی بوده و داور با داشتن اختیار صلح ، دعوا را به صلح خاتمه داده و نظر داده است ، نظریه داور لازم الاجرا ست

با سلام بله قابل اجراست

درود بر شما ،دوست گرامی مستحضر باشید که داور در این خصوص رای صادر نکرده، بلکه صلح کرده، فلذا بدون دادخواست اجرائیه بی معناست.

سلام با اطلاق ماده ۱۸۴ ق آدم و ماده ۴۸۸ همان قانون مطابق ماده ۴۸۳ قانون آدم داوری که اختیار صلح و سازش دارد در واقع گزارش اصلاحی صادر نموده و ظرف بیست روز پس از ابلاغ به طرفین قابلیت اجرا خواهد داشت.

بدون دادخواست نمیتوان اجرائیه گرفت چرا اینکه ماهیت قرارداد صلح می باشد و داور رای صادر ننموده است که بتوان بر اساس رای داور اجرائیه گرفت.