از سهم الارث زوج چگونه میتوان مهریه را وصول کرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۴۶ #28157783

با سلام و خسته نباشید خدمت وکلای ارجمند
من چندماه پیش درخواست مهریه دادم و بابتش حساب حقوقی همسرم رو که کارمند نیروی انتظامی هستن توقیف کردم و همچنین ماشینشون و منزل پدریشون به عنوان سهم الارث پدرشون در قید حیات نیستن.حساب رو بعد ده روز کارمند اداره باب آشنایی با همسرم تخلف کردن و کاملا باز کردن در صورتی که رییس اداره دستور بازداشت یک سوم رو نوشته بودن براشون.و من هم با توجه به پیگیری هایی که میکردم درجریان نمیزاشتن.حال بعد چند ماه با توجه به اینکه هرینه های کارشناسی منزل و ماشین هم پرداخت کردم رییس اداره دستور رفع بازداشت منزل و ماشین رو دادن که با اعتراض من به استان فرستادن که هیات نظارت رسیدگی کنن. الان دستور هیات نظارت اومده و منزل رو رفع بازداشت کردن به دلیل اینکه شوهرم گفته تنها خونه ای هست که خودم و خانواده ام توش زندگی میکنیم حال در اعتراض های من قید کرده بودم که برای فرار از دین قولنامه صوری تنظیم کردن و همجنین خانه ای دیگه در روستا دارن که تماما اونجا زندگی میکنن و همچنین زمین های کشاورزی زیادی دارن (که سند ثبت اسناد ندارن ولی دفترچه ای دارن کودشیمیایی میگیرن و کارای کشاورزی باهاش انجام میدن) .هیات نظارت با وجود مدارک فرستاده شده باز هم سهم الارث رو رد کردن و تنها نامه درخواست همسرم رو ‌که تنها منزلی هست که زندگی میکنن توش قید کردن چون کارمند آشنا بوده امکان میدم تموم نامه های منو پیوست نکردن حال دوباره برای توقیف سهم الارث درخواست نوشتم که قبول نکردن و گفتن باید از دادگاه پیکیری کنید. از اونور برای گرفتن تمکین اجاره نامه صوری تنظیم کرده بودن برای این منزل پدری که مادرشون به همسرم اجاره دادن و الان توش زندگی میکنن و تاریخش بعد سه ماه از توقیف منزل بود. که اون صوری بودنش در دادگاه ثابت شد بخاطر حستجوی منزل مستقل که نیروی انتظامی انجام دادن و گزارش نوشتن و تمکین رد شد و همچنین خانواده همسرم قسم قران دروغ خورده بودن برا تمکینم.بعد چند ماه نامه کسر از حقوق بردم برای اداره که همسرم درش کارمنده و که همکاراش حدودا دوماه ثبت نکردن با پیگیری های خودم از امور مالی استان و اداره ثبت اسناد گفتن برای این ماه که سومین ماه حساب میشه کسر میکنن.به نظرم بردن این نامه کسر از حقوق چون در جواب خواسته همسرم برای رفع توقیف خسابشون بوده باید ایشون انجام میدادن که باز هم کارمند اونارو کاری کرد که دردسر انجامش برای من باشد . که به رییس جدید اداره اعتراض کارمند رو دادم که برخورد کردن و گفتن اصلا پیگیری نمیکنن و اشتباهی بوده کارمندشون کرده. و ماشین هم به مزایده گذاشته میشه برای دوازده ام ماه بهمن. الان برای گرفتن تمام سهم الارث همسرم نمیدونم دیگه کجاها برم و چکارایی انجام بدم و همچنین فرار از دینی که انجام دادن رو چطور ثابت کنم؟ خواهش میکنم از تموم جهات پرونده ام راهنماییم کنید که به حقم برسم همسرم و خانواده اشون خیلی تو زندگی بهم آزار رسوندن

مشاوره حقوقی مهریه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام.
فرار از دین وقتی واقع میشود که بعد از صدور حکم قطعی انتقال صوری صورت گرفته باشد و قبل از ان هر نقل و انتقالی صحیح است.یک خانه هم باتوجه به بررسی شرایطی علی الاصول جز مستثنیات دین است.علی ای حال تمامی موارد باید بررسی شود

با درود یک خانه مستثنیات دین است اگر متناسب با وضعیت او باشد و دیگر این که معامله به قصد فرار از دین کیفری اگر قبل از صدور حکم قطعی باشد مصداق ندارد

فرض سوال شما پیچیده شده ویکم در طرح مشکل هستش ولی شما می توانید سهم الارث همسرتان را ابت مهریه توقیف نمایید

درود
هیات نظارت اسناد رسمی را بررسی می کند یک خانه نیز مستثنیات دین است.

تصمیم هیات نظارت در رد اعتراض شما موافق قانون صادر گردیده

با درود..
با توجه به توضیحات شما، بنظر می رسد که موضوعات پرونده های خانواده خود را در هم پیچیده و شما را از اقدامات قانونی باز داشته است..
برای جواب کامل به ســــئوالات شما، ابتـدا باید مدارک و استنادات هیات نظارت در خصوص رفع توقیف اموال بازداشتی مورد ملاحظه و بررسی واقع گردد و دیگــر اینــکه؛ جهت طرح دعوی و اثبات مراتب فرار از دین، معاملات صوری انجام یافته توسط همسرتان باید بعد از صدور حکم قطعی محکومیت وی صورت گرفته باشد نه در زمان طرح دادخواست و تقاضای تامین خواسته..