تجدیدنظرخواهی برای پرونده ای که مختومه شده یعنی چه؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۴۷ #26453281

سلام کارشناسان شما میگن پرونده ای که مختومه شده و رای براش صادر شده،قابل اعتراض نیست ولی قابل تجدیدنظرخواهی است.تجدیدنظرخواهی یعنی چی؟و چه فرقی با اعتراض داره؟

مشاوره حقوقی کیفری
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما، چنانچه رای قطعی نشده باشد، ۲۰ روز بعد از ابلاغ رای قابلیت تجدیدنظر دارد. حال چنانچه رای غیابی صادر شده باشد، پیش از تجدیدنظر، قابلیت واخواهی هم خواهد داشت. اگر رای قطعی شد نیز، چنانچه شرایط اعاده دادرسی فراهم باشد، می‌توانید درخواست اعاده دادرسی کنید، به تمام این طرق در حقوق، اعتراض به رای گفته می‌شود.

به بیان ساده ، هرگاه در پرونده قضایی حکمی صادر شود که بر ضرر طرفین پرونده یا احدی از آنان باشد ،کسی که رای بر ضرر وی صادر شده میتواند به این رای اعتراض نماید که اصطلاحا به این عمل تجدید نظر خواهی گفته میشود.برخی از احکام و قرار های دادگاه ها قطعی هستند و امکان تجدید نظر خواهی ( یا همان اعتراض ) برای آنها وجود ندارد .

سلام در صورتی که رای غیابی باشد امکان واخواهی وجود دارد و در صورتی که بصورت حضوری باشد قابلیت تجدیدنظرخواهی وجود دارد و بعد از قطعیت رای امکان اعاده دادرسی تحت شرایط قانونی وجود دارد و به تمام مواردی که عرض کردم اعتراض گویند.

اگر رای قطعی نشده قابل اعتراض و تجدیدنظر است

سلام و درود
مراحل:
۱. صدور رای بدوی 》درصورت عدم اعتراض قطعی
۲. اعتراض به رای(مهلت ۲۰ روزه) 》ارجاع به تجدیدنظر
۳. صدور رای تجدیدنظر : در حالت کلی قطعی
۴. ارجاع به اجرای احکام در صورت محکومیت
* در برخی موارد رای قطعی نیز قابل اعتراض است که اعاده دادرسی نام دارد
موفق و موید باشید

اعتراض جنبه عامیانه داره تجدیدنظرخواهی اصطلاح قانونی هستش ضمن اینکه درپرونده ای ازیک شعبه صادر میشود درآن پرونده نسبت به پرونده مختومه میشود به جهت قاعده فراغ دادرس ولی تا پایان مهلت قانونی قابل تجدیدنطر می باشد

برای آرای قطعی فقط میشه اعاده دادرسی و فرجامخواهی کرد حالا کدام کارشناس و درچه سئوالی و به چه منظوری گفته شما میدونید