اثبات هبه به چه صورت است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳,۳۶۵ #26113182

با عرض سلام
پدر شوهرم خانه ای در اختیار ما گذاشته بودن که در آن زندگی میکردیم ولی بعد از فوت شوهرم ما را از آن خانه میخواهند بیرون بیندازند، هیچ هبه نامه و دست نوشته ای وجود ندارد، سند بنام پدرشوهرم است، من فقط شاهدانی دارم مبنی بر هبه شدن خانه آیا میتوانم خانه را از پدرشوهرم بگیرم؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

آ یا هبه در زمان حیات پدر قابل قبول است

با سلام و احترام
جهت اثبات وقوع هبه نیاز به سند کتبی و مدرک محکمی الزامی است(به سختی میتوان با عنایت به علم قاضی و شهادت شهود این امر را مستفاد نمود) لذا در صورت ارائه مدرک محکمه پسند پدر همسر شما نمیتوانند ملک را بازپس گیرند و ارتباطی به قید حیات و یا فوت همسر شما ندارد چراکه هبه پدر به فرزند غیرقابل رجوع است.
موید باشید

سلام
هبه نامه باید رسمی بوده باشد لذا اثبات امر با شهادت شهود بعید به نظر می رسد

هرکس مدعی حقی باشد باید آنرا اثبات کند ومدعی علیه هرگاه در مقام دفاع مدعی امری شود که محتاج به دلیل باشد اثبات امر برعهده اوست

 دلائل اثبات دعوی از قرار ذیل است :

۱-اقرار: عبارت از اخبار به حقی است برای غیر بر ضرر خود

۲- اسناد کتبی:عبارت از هر نوشته که در مقام دعوی یا دفاع قابل استناد باشد .وسند دو نوع می باشد ، رسمی وعادی

۳- شهادت: شهادت باید از روی قطع ویقین باشد نه بطور شک وتردید

۴- امارات: عبارت از اوضاع واحوالی است که به حکم قانون یا در نظر گرفتن قاضی دلیل بر امری شناخته می شود .

۵- قسم : در دعاوی که به شهادت شهود قابل اثبات است مدعی می تواند حکم به دعوی خود را که مورد انکار مدعی علیه است منوط به قسم او نماید.

سلام
از آنجا که ملک متعلق به پدر شوهر شما بوده ایشان تنها اجازه استفاده از خانه را به شما داده و ادعای هبه مال غیر منقول و املاک بدون سند رسمی صرفا با شهادت شهود قابل اثبات نیست.

خیر نمیتوانید اگر هبه هم نموده باشند چون معوض نبوده است اکنون حق رجوع از هبه دارند ، شما میتوانید مسائل مالی دیگر را از ایشان مطالبه نمایید مانند نفقه فرزندانتان را .

با سلام

با توجه به اینکه با فوت متهب هبه غیر قابل رجوع می شود اگر بتوانید اثبات کنید که هبه در آن زمان محقق شده است می توانید با شهادت شهود ثابت کنید با این اوصاف با توجه به اینکه سند به نام ایشان است بسیار سخت است.