اگر بخواهم طبق قرارداد مبلغ جریمه تاخیر را مشخص کنم باید چگونه آن را محاسبه کنم تا در دادخواست قید کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۴۱ #25970997

قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان با پسر عمویم دارم که در این قرارداد خودش به عنوان سازنده است ولی بعد از اتمام قرارداد و گذشت بیش از یک سال از قرارداد کار را تمام تکرده است. در قرارداد قید شده که در صورت تعطیلی و تاخیر با استناد به ماده ۲۲۲ قانون مدنی در صورت لزوم برای تامین مخارج نسبت به فروش قدرالسهم اعیانی سهم سازنده با رای مراجع قضایی اقدام نمایم. در این صورت علاوه بر پرداخت جریمه تاخیر خسارت وارده به مالک بر اساس مدارک و مستندات بر عهده سازنده است.

مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

جهت خروج همسر بدلیل دخالت خانواده و بی حرمتی به شوهر و درگیری ایا بدون اجازه شوهر پدر خانم میتوان ایشان با پسر ۳ ساله را خروج از منزل بدون اجازه و تا الان تلفن خاموش و پدر خانم انکار بر اختلاف این تصمیم را گرفتم

اگر در قرارداد نسبت به مبلغ مشخصی توافق ننموده باشید باید دادخواست الزام به ایفای تعهدات و پرداخت خسارت تاخیر تعهد مطابق نظر کارشناس را مطرح کنید تا موضوع از سوی دادگاه به کارشناسی ارجاع شود .

جریمه ایی را در قرارداد تعیین نکرده ایید یا در اینجا ذکر نکردید ؟
ماده ۲۲۲ قانون مدنی
در صورت عدم ایفاء تعهد با رعایت ماده فوق حاکم میتواند به کسی که تعهد به نفع او شده است اجازه دهد که خود او عمل را انجام ‌دهد و متخلف را به تادیه مخارج آن محکوم نماید.
بنابراین میبایست برآورد هزینه داشته و دادخواست تهیه و بر اساس نظر کارشناس و تایید تقاضای خسارت داشته باشید

باسلام
اولا بایستی در قرارداد اقدام به تعیین میزان خسارت مینمودید
دوما تعیین خسارت بر عهده کارشناسی میباشد لذا مبلغی مقوم نمایید و ارجاع امر به کارشناسی جهت تعیین خسارت تقاضا نمایید