تجدید نظر بزنم میتونم به مبلغ واقعی و براساس نرخ کارشناس رسمی دادگستری به حق خودم برسم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۰۶ #25529557

رای دادگاه در این دعوا آقای ---------------- فرزند به طرفیت آقایان ------------ و -------------- به خواسته یک در اعلان بطلان معامله ۲ استرداد ثمن معامله و پرداخت غرامات وارده به نرخ عادله روز و مطالبه خسارات دادرسی مطرح نموده است خواهان در توضیح خواسته اظهار داشته این جانب ------------ برابر دو فقره تصویر مبایعه نامه پیوست یک قطعه زمین زمین مسکونی ...در تعاونی مسکن آموزش و پرورش ناحیه یک فاز یک خیابان ۱۶متری قطعه --------------- فرعی و -------- اصلی واقع در بخش ۳ به مساحت ۲۰۰ متر مربع از آقایان ----------- و -------------- برابر ثمن معلوم و معین خریداری و ابتیاع نموده ام حالیه کاشف به عمل آمده که ملک مرقوم عدم مالکیت بمبیع بر بیع میباشد و آرای قطعی متعدد صادره حقوقی و کیفری از مراجع بدوی و تجدیدنظر گویا صحت این ادعا است که متاسفانه فروشنده این مهم را از بند مقدوم و پوشیده نگه داشته و این مهم منجر به عدم استیفای منفعت از ملک مورد تنازع شده است اینک از آن مجمع منیع قضایی به استناد مواد ۳۶۵ ۲۴۷ و ۳۹۱ از قانون مدنی تقاضای صدور حکم به اعلام بطلان معامله و تمامی معاملات بعدی راجع به آن به لحاظ عدم مالکیت بر مبین بودن و همچنین الزام خوانندگان به پرداخت خسارت و ارزش ملک به نحوی که بتوان تمام خرید همان ملک موضوع خواسته را داشته باشند با جمیع تمامی خسارات و هزینه های دادرسی را دارم خوانندگان اظهار داشتند که زمین مذکور برابر سند منتقل شده و اکنون به دلیل شکایت آقای ---------- یکی از اعضای تعاونی سند خواهان باطل شده است حال دادگاه با ملاحظه مبایعه نامه به نظریه ملاحظه دادنامه قطعی صادره از شعبه دوم دادگاه تجدید نظر استان زنجان به شماره مورخ حکم بطلان سند رسمی مالکیت پلاک ----------فرعی از پلاک های فرعی از ۲۷۴۵ اصلی و ۳۰۷ فرعی از ۱۱ فرعی باقیمانده ۱۲ فرعی از ۲۷ اصلی بخش ۳ سنندج به نام خواهان صادر شده است و نظری عدم دفاع خواننده به جهت مستقل غیر درامدن مبیع دعوا خواهان را نسبت به خواننده و ردیف اول بار دانسته و گستردن به مواد ۳۹۳ ۳۹۱ و ۳۶۵ و ۱۲۵۷ و ۱۲۵۸ قانون مدنی به مواد ۹۸ و مواد ۱۹۸ و مواد ۵۱۵ و ۵۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی بطلان مبایعه نامه مورخه به شماره ... را اعلام و خواننده آقای ------------- را به پرداخت ثمن معامله مبلغ ۵۵ میلیون تومان پرداخت و غرامات وارده به نرخ روز که توسط اجرای احکام از تاریخ پرداخت آن با بت اصل خواسته و پرداخت خسارات دادرسی به مبلغ در حق خواهان صادر و اعلام می گردد و در خصوص دعوای خواهان آقای-------------- نامه شماره ما بین آقایان------------ و ------------ با وجود عدم توجه دعوا و ایشان را مستند به بند ۴ ماده ۸۴ قرار رد دعوا خواهان صادر و اعلام می گردد

*****زمین الان به نرخ روز به قیمت دومیلیارد معامله میشه،ولی با این رای که براساس شاخص بانک مرکزی یک دهم مبلغ واقعی میشود،آیا من تجدید نظر بزنم میتونم به مبلغ واقعی و براساس نرخ کارشناس رسمی دادگستری به حق خودم برسم یا نه*******

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما می توانید مطالبه ثمن و خسارات ناشی از گاهش ارزش پول ملی بدهید

شما می توانید دادخواست مطالبه ثمن و زیان حاصله در اثر کاهش ارزش ثمن را مطرح کنید

با سلام
مستند به رای وحدت رویه ، صرفا امکان مطالبه ثمن و غرامت ناشی از کاهش ارزش پول قابل دریافت می باشد .

سلام.

بر اساس رای وحدت رویه شماره ۷۳۳ ـ ۱۵ /۷ /۱۳۹۳ هیات عمومی دیوان عالی کشور

به موجب ماده ۳۶۵ قانون مدنی، بیع فاسد اثری در تملک ندارد، یعنی مبیع و ثمن کماکان در مالکیت بایع و مشتری باقی می‌ماند و حسب مواد ۳۹۰ و ۳۹۱ قانون مرقوم، اگر بعد از قبض ثمن، مبیع کلا یا جزئا مستحق للغیر درآید، بایع ضامن است و باید ثمن را مسترد دارد و در صورت جهل مشتری به وجود فساد، از عهده غرامات وارد شده بر مشتری نیز برآید و چون ثمن در اختیار بایع بوده است در صورت کاهش ارزش ثمن و اثبات آن، با توجه به اطلاق عنوان غرامات در ماده ۳۹۱ قانون مدنی بایع قانونا ملزم به جبران آن است.

هیات عمومی دیوان عالی کشور

لذا در پرونده شما می توانید غرامت ناشی از کاهش ارزش ثمن را بر اساس این رای وحدت رویه مطالبه نمایید‌

درود
شما فقط مستحق ثمن معامله و غرامت می باشید.