آیا شهرداری می تواند براساس نظریه اولیه با توجه به کارشناسی مجدد واختلاف قیمت بالا نسبت به تملک قهری اقدام نماید؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۱۰۷ #23286555

با سلام واحترام
منزل مسکونی داریم که از پدر به ما ۵ نفر ارث رسیده وهم اکنون به اجاره داده شده است.
حدودا ۱۰ ماه قبل شهرداری اعلام کرده که مقدار۱۳۶ متر از منزل مذکور در معبر۳۰متری قرار گرفته و باید سریعا نسبت به معرفی کارشناس رسمی دادگستری از طرف خود و مرضی الطرفین ظرف مدت مقرر اقدام کنیم.که این کار بنا به دلایلی انجام نگرفت.شهرداری از طریق ریاست دادگاهها عمومی و انقلاب شهر نسبت به تعیین هیئت ۳نفره اقدام و کارشناسی بدون اطلاع ما ورثه انجام شده و نظریه صادر میکنن متری عرصه واعیان ۱۲۰۰۰۰۰تومان.
ما به محض اطلاع از انجام کارشناسی نسبت به روش وقیمت آن اعتراض کردیم و اعلام کردیم که در این کارشناسی ایراداتی وجود دارد که ۱_بدون اطلاع ما از طرف ریاست دادگاهها کارشناس از طرف ما معرفی شده۲_در نظریه کارشناسی قیمت عادله روز رعایت نشده چون با تورم بی سابقه باقیمت یکسال گذشته املاک مجاور که قبلا تملک شده تفاوتی ندارد.۳_ بعلت بیماری شدید یکی از ورثه ۲نفر از آنها جهت درمان به مشهد رفته و در شهر حضور نداشته اند که نسبت به معرفی کارشناس اقدام شود.
این اعتراض مورد قبول شهرداری واقع شده و مقرر شد مجددا کارشناسی ۳نفره با معرفی کارشناس مورد وثوق ما ومرضی الطرفین وکارشناس از طرف شهرداری انجام شود.به این شرط که هزینه کل کارشناسی را ما پرداخت نماییم.این کار انجام شد ونظریه کارشناسی دوم ملک مذکور را عرصه و اعیان متری ۱۹۰۰۰۰۰تومان یعنی ۷۰۰هزار تومان بیشتر از کارشناسی اول قیمت کردند.
در ابتدا شهرداری بعلت فوریت طرح نظریه دوم را قبول و قرار شد در ازای متراژ قرار گرفته در معبر برای باقیمانده ملک تغییر کاربری از مسکونب به تجاری اعمال نماید.
بعد از این ماجرا وگذشت۵ماه بلاتکلیفی ودر خواست ورثه برای تعیین تکلیف شهرداری اعلام کرد که نسبت به قیمت کارشناسی دوم اعتراض دارد و باید نسبت به انجام کارشناسی ۵نفره اقدام کنیم که برابر متن قانون تملک(نظریه کارشناسی ۳نفره که مورو وثوق طرفین باشند قطعی ولازم الاجرا میباشد.)درخواست شهرداری را از نظروجاهت قانونی رد و خواهان آن شدیم که برابر کارشناسی دوم اقدامات در جهت تملک انجام گردد.
پس از یک هفته شهرداری طی اظهار نامه ای اعلام نموده که اگر جهت انجام توافق بر اساس نظریه کارشناسی اول(که ما اعتراض کردیم)به شهرداری مراجعه ننماییم ظرف مدت ۳روز از طریق واریز ارزش ملک به صندوق ثبت نسبت به تملک آن اقدام مینماید.
سوال۱:آیاریاست دادگاه های عمومی و انقلاب این اختیار را برابر قانون دارند که بدون حتی اطلاع ما نسبت به معرفی کارشناس اقدام نمایند؟
سوال۲:آیا با توجه به موافقت شهرداری جهت انجام کارشناسی مجدد و قبول آن نظریه کارشناسی اولیه ارزش حقوقی و اعتبار دارد؟
سوال۳:آیا شهرداری می تواند براساس نظریه اولیه با توجه به کارشناسی مجدد واختلاف قیمت بالا نسبت به تملک قهری اقدام نماید؟
سوال۴:آیاما می توانیم بر اساس نظریه کارشناسی دوم از طریق لایحه به اجرای احکام نسبت به احقاق حق خود اقدام کنیم؟
خواهش می کنم به سوالات جواب بدین.باتشکر
خراسان جنوبی_بیرجند

مشاوره حقوقی شهرداری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بدلیل طولانی بودن کاراکتر سوال بایستی سوالتان را از طریق مشاوره تلفنی مطرح نمایید .