آیا پدر با علم اینکه پسرش به من تعهد داده و سپس ملک را به نام دیگری سند قطعی زده است جرمی مرتکب شده؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۹۷ #22890083

با سلام.
فردی از پدرش یک وکالت بلاعزل کامل در مورد ملکی داشت. این وکالتنامه را بابت یک خسارت قرارداد به من تفویض کرد. یک قرارداد هم نوشتیم که حق هرگونه دخل و تصرف در آن ملک را از خود سلب کرد و آن قرارداد را برای پدرش برد و به امضای پدرش نیز رساند.
* پدرش بعد از اعطای وکالت به پسرش و البته قبل از تفویض وکالت به من، شخصا ملک را به دیگری بصورت قولنامه ای فروخته بود (من اطلاع نداشتم).
* من یک اظهارنامه به پدرش دادم که بنا به قرارداد فی مابین حق دخل و تصرف ندارید و یک نسخه از کپی قرارداد و وکالتنامه را هم به پدرش دادم.
* پدرش سه ماه بعد از اظهارنامه، ملک را به صورت رسمی به خریدار منتقل کرد (من اطلاع نداشتم).
* پدرش ادعای جعل امضا را کرده است و در کارشناسی هم تایید شد. یعنی الان من مطمئن هستم که پسر امضای پدر را جعل کرده است.
سوال:
۱- پدرش در پاسخ به اظهارنامه من هیچ چیزی از جعل امضا نگفت و پاسخ رسمی یا شکایتی علیه من بابت امضای جعلی نکرد. آیا پدر با علم اینکه پسرش به من تعهد داده و سپس ملک را به نام دیگری سند قطعی زده است جرمی مرتکب شده؟ آخه طبق ماده ۱ قانون مجازات کلاهبرداری ۱۳۰۸ من چنین برداشتی کردم.
۲- به طور کلی، من علیه پسر و پدر چه شکایتهایی میتوانم مطرح کنم؟
خیلی ممنون.

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در مورد انتقال ملک توسط پدر قبل از انتقال آن توسط پسر به شما هیچ مانع قانونی وجود ندارد و موکل با اینکه وکالت بلاعزل به پسرش داده است می تواند خود شخصا مورد وکالت را انجام دهد و به محض انجام که انتقال ملک بوده وکالت پسر خاتمه پیدا می کند.
لذا پسر در این حالت از نظر حقوقی معامله فضولی انجام داده و از نظر کیفری فروش مال غیر .در مورد اظهار نامه شما هم عدم پاسخگویی پدر دلیلی برای ایجاد حق برای شما نمی باشد.
شم فقط در مورد پسر اقدام قضایی می توانید انجام دهید

اولا صرف وکالت تعهدی برای پدر ایجاد نمی شود ، مالکیت پدر مسجل و در مال خود هر گونه تصرف مالکانه انجام داده و جنبه قانونی دارد ، انتقالات بعدی برابر قولنامه و سند رسمی قانونی است و جرمی مرتکب نشده .
آقا زاده نیز با وکالت اقدام به انتقال و .... و تشریفات اون انجام داده اصلی ترین نکته اینه که باید شخص در مورد وکالت مالکیت داشته باشد تا بتواند با وکالت اون را انتقال بده که در این مورد متاسفانه متعسر است.
در صورت رد و بدل شدن پول با پسر ، شما می توانید به جرم جعل نسبت به طرح دعوی اقدام فرمائید و خسارات و .. را دریافت کنید.