خرید و فروش زمین، مستحق‌للغیر درآمدن زمین و فروش مال غیر

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۲ #22535145

با سلام، بنده زمینی خریداری کردم و به شخصی دیگر فروختم و بعد از فروش بنده مشخص شد زمین مستحق‌للغیر است و فردی که از من زمین را خریده مابقی وجه قبل از انتقال سند خودش رو پرداخت نکرد و من به ایشون اعلام کردم فردی که زمین را به من فروخته حاضر هست جای زمین به من زمین دیگری به همین ارزش کمی آن طرف‌تر بده به همون ارزش و پیامک‌هاش هم موجود هست که گفته این زمین را نمی‌خواد، یا همون زمین رو می‌خواد یا پولش رو می‌خواد. من هم از ترس اینکه پولم نره رفتم خودم اقاله کردم. حالا کسی که به من زمین را فروخته وکسی که زمین را خریده باهم رفتند تبانی کردند و خریدار از من شکایت انتقال‌ مال‌غیر کرده و می‌خوان زمین را از من بگیرند و مابقی پول رو به من ندهند، در حالی که کسی که من باهاش اقاله کردم هنوز به نام من سند نزده و می‌خواد با خریدار زمین باهم این زمین رو بفروشند. من نه با شخص دیگری معامله کردم و نه اطلاع داشتم زمین اول مال غیر بوده و نه هنوز سند زمین اقاله شده به نام من خورده و کلی هم شاهد دارم. آیا جرم انتقال مال غیر انجام دادم وقتی که خود خریدار کاملا اطلاع داشته و تعهدات مالی خودش رو انجام نداده؟

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام زمانی مصداق فروش مال غیر پیدا میکند که شما بدانید مال غیر را می‌فروشید.وقتی اطلاعی نداشته آید که مال غیر هست پس جرمی هم مرتکب نشده آید.میتوانید برای پس گرفتن ثمن معامله با استناد همان اقاله دادخواست بدهید

با سلام
برای اینکه جرمی واقع شود شخص می‌بایست نیت و قصد جرم داشته باشد با توجه به توضیحات شما جرمی مرتکب نشده‌اید و برای خسارت روز اقدام نمایید

با سلام
از جهت این که راجع به موضوع بی اطلاع بوده اید مرتکب جرم انتقال مال غیر نشده اید و می توانید ثمن معامله به نرخ روز را از فروشنده مطالبه کنید.

باتوجه به اینکه شما اطلاعی از این موضوع نداشتید. در نتیجه مرتکب جرم نیز نشده اید ، میتوانید ثمن معامله به نرخ روز را دریافت کنید.

با سلام
به جهت اینکه شما جاهل به مال غیر بودن ملک مورد معامله بوده اید لذا مجازاتی برای شما وجود نخواهد داشت لذا بهتر است شما نیز بطرفیت فروشنده ملک اقامه دعوی فروش مال غیر نمایید و احقاق حق کنید

سلام چنانچه اطلاع نداشتید مجازاتی برای شما ندارد و می توانید به فروشنده از باب ثمن‌ به روز مراجعه کنید