آیا مادر میتواند سهمی که از شوهرش به ارث رسیده وصیت کند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۵۶ #21914994

آیا مادر میتواند سهمی که از شوهرش به ارث رسیده وصیت کند یا در هنگام حیات بین پسران تقسیم و انتقال بدهد و به دختران سهمی تعلق نگیرد؟
آیا قانونی هست که بین همه بصورت مساوی تقسیم شود؟

مشاوره حقوقی ارث
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
وصیت تا یک سوم اموال و ماترک نافذه ولی در صورت زنده بودن مادرتان راهکارهای قانونی وجود دارد ضمن آنکه تقسیم ارث بصورت مساوی بین دختر و پسر مورد قبول نبودهوو غیر قانونی و غیر شرعی است و پسر دوبرابر دختر ارث می‌برد در صورت نیاز با رعایت ضوابط بنیاد میتوانید بصورت تلفنی یا حضوری مشاوره کامل اخذ تا راه کارهای قانونی بشما ارائه شود.

سلام
اگر ملکی به مادر شما به ارث رسیده باشد این قطعه در مالکیت وی هست و می توانند در زمان حیات خود را به هر کسی که خواستند به هر مبلغی و با حذف کیفیتی بفروشند و انتقال دهند
و نیز می‌توانند برای بعد از مرگ خود در مورد آن وصیت کنند خواب شخص خاصی برسد البته وصیت تا میزان یک سوم از اموال معتبر است

مادر در زمان حیات تا هر میزان میتواند در اموال خودش دخل و تصرف کند البته به شرط انکه در قالب وصیت نباشد

مادر شما میتونه در قالب عقد صلح سهم الارث خود رابه هرکسی که میخواد واگذار کند وتا زمانی که خودش زنده است از آن استفاده کند و بعد از فوت ایشان به آن اشخاص برسد و دیگر ورثه نمیتوانند مدعی حقی از آن باشند

قانونی که این اجازه را به مادر میدهد همان اصول و اقتضائات کلی مالکیت است که مالک میتواند هرگونه تصمیمی را برای مایملک خود اجرا نماید . در صورتیکه مادر در زمان حیات ، سهم الارث خود را به پسرانش انتقال دهد حق هیچ اعتراضی برای دختران وجود نخواهد داشت ولی اگر بخواهد در قالب وصیتنامه چنین اقدامی را انجام دهد تنها تا سقف یک سوم اعتبار دارد .

باسلام
برای وصیت فقط ثلث اموال قابل وصیت است اما میتواند از طریق دفاتر اسناد رسمی اقدام به انتقال ملک نماید

سلام
وصیت خیر می تواند بنام کند
وصیت مادر شما تا یک سوم صحیح است