آیا هزینه مشاور را باید طرفین پرداخت نمایند یا شخصی که باعث فسخ قرار داد شده است؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۵۴۹ #21403265

با سلام
بعد از عقد قرار داد در مشاور املاک برای ودیعه چکی دریافت نمودم این چک بعد از گذشت ۵ روز برگشت خورد و بدلیل برگشت چک قرار داد فسخ شد
در حال حاضر مشاور املاک از بنده که موجر می باشم شکایت کرده و خواهان هزینه املاک می باشد
این در حالی است که بدلیل برگشت چک معامله فسخ گردیده

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مشاور املاک به صورت طرفینی مستحق دریافت کمیسیون می باشد .

با سلام،در خصوص موضوع حق کمیسیون مشاورین املاک که بعد از فسخ قرارداد اجاره و پیش از تحویل آن باید گفت که مشاورین املاک با معرفی ملک به مستاجره و انعقاد قرارداد اجاره کار وی به اتمام رسیده و نیازی وجود ندارد که بعد از فسخ قرارداد مبلغ کمیسیون به مشاور املاک پرداخت گردد فقط در صورت تقصیر بنگاه باید خسارت پرداخت نمایند پس بنابراین در صورت فسخ قرارداد اجاره بنگاه موظف به برگرداندن کمیسیون نیست .درضمن اگر در قرارداد شرط شده که مبلغ کمیسیون طرف مقابل در صورت فسخ قرارداد باید پرداخت گردد فسخ کننده موظف به پرداخت حق کمیسیون به طرف مقابل می باشد و در صورتی که در قرارداد این شرط گذاشته نشده باشد موظف نمی باشند.

حق دلالی بنگاهی باید پرداخت شود و ربطی ب فسخ قرارداد ندارد.

هزینه کمیسیون بنگاه باید از سوی طرفین پرداخت گردد و ارتباطی به فسخ قرارداد ندارد

مشاور املاک مستحق دستمزد خود است و فسخ معامله تاثیری در دستمزد ایشان ندارد

درود
چون فسخ ارتباطی با مشاور املاک نداشته است باید کمیسیون ایشان را پرداخت کنید.

باید حق دلال پرداخت شود چون ضامن انجام و ایفای تعهد طرفین نیست.