برای ملاقات فرزند چطور اقدام کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۹۴ #21173724

با سلام.
بنده خانوم خود را در سال ۹۶ طلاق دادم و دو تا دختر یکی کم مونده بشه ۱۰ ساله و یکی ۸ ساله دارم که حضانت بچها با مادرشون هستش و مادرشون مهریه نفقه همه چیشون و بخشیدن و بچهارو به حضانت گرفتن و گفتن اگه من بچهارو ندم بهشون حق رجوع به چیزی که بخشیدن و میتونن رجوع کنن و من هفته ای ۲۴ ساعت حق ملاقات باهاشون دارم و میاوردم پیش خودم اونم با هزار بار خواهش تمنا یه هفته میدادن یه ماه نمیدادن چون پدر بزرگشون هم پولدار هستش آشنا زیاد داره کاری نمیتونم بکنم الان نزدیک ۳ ماه هستش نمیزارن من بچهام و ببینم چندین بار دعوا ۱۱۰ اومده کاری نتونستم بکنم و برادر و مادر بزرگشون میگه مادرشون بچهارو از اینجا برداشته برده ما هم نمیدونیم کجا رفته الان یه ماه هستش رفته گوشیش هم خاموش کرده ما از سلامت بچهاتم خبر نداریم که مردن یا زنده هستن برو خودت پیداشون کن الان من چند ماهه از بچهام بی خبرم و بچهامو نمیدن ببرم ممنون میشم منو راهنمایی کنید که من باید به کجا مراجعه کنم آگاهی برم دادگاه برم چیکار کنم خواهشمندم منو خوب راهنمایی کنید.تشکر

مشاوره حقوقی ملاقات فرزند
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق قانونی هر یک از والدین که حضانت طفل با اوست حق ندارد دیگری را از ملاقات با طفل منع نماید که مجازاتی نیز در پی دارد لذا شما با اقامه دعوی بر علیه همسر (سابق) خویش در دادگاه و اخذ دستور موقت ملاقات با طفل از دادگاه نمایید .

سلام
کسی که حضانت فرزند با اوست مانع ملاقات طرف دیگر شود طرف دیگر می تواند با مراجعه به دادگاه (دادن دادخواست از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی) تقاضای ملاقات فرزند کند. در این راستا می تواند ابتدا دستور موقت فوری ملاقات فرزند را نیز از دادگاه تقاضا کند. پر واضح است که دادگاه خانواده با رعایت مصلحت طفل بایستی حق ملاقاتی برای خواهان تعیین کند. اما بر طبق ماده ۵۴ قانون حمایت خانواده ممانعت از ملاقات فرزند جرم است.
به همین دلیل ، ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی در خصوص حق ملاقات با فرزند مقرر نموده است که " در صورتی که به علت طلاق یا به هر جهت دیگر ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند ، هر یک از ابوین که طفل تحت حضانت او نمی باشد ، حق ملاقات با فرزند خود را دارد " .
ماده ۵۴ قانون حمایت خانواده: «هرگاه مسئول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی حق شود، برای بار اول به پرداخت جزای نقدی درجه هشت و درصورت تکرار به حداکثر مجازات مذکور محکوم می شود.»