آیا مالک دیگر میتواند شکایت کیفری انتقال منافع مال غیر انجام دهد در صورتیکه از مال مشاع استفاده نشده باشد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۰۱ #20398596

در یک آپارتمان ۴ واحدی دو واحد متعلق به من و دو واحد متعلق به شخصی دیگر است و کلا دارای یک واحد پارکینگ است ( طبق جواز ساختمانی ) و چون هنوز پایان کار و سند تفکیکی اخذ نشده تکلیف پارکینگ مشخص نشده و طبق قرارداد ( ساخت و ساز ) پارکینگ نصف نصف است. ۴ سال پیش و به مدت ۱ سال با اذن شفاهی از مالک دیگر من ۱ باب پارکینگ را در قراداد اجاره ی یکی از واحدهای خودم به شخصی اجاره دادم بدون ذکر مشاعی بودن و پس از این ۱ سال چون مالک دیگر اذن نداد واحدم را بدون پارکینگ اجاره دادم. با توجه به ماده ۴۷۵ ق م که ذکر کرده اجاره دادن مال مشاع جایز است و نگفته سهم مشاع.
آیا مالک دیگر میتواند شکایت کیفری انتقال منافع مال غیر را از من انجام دهد؟
در صورتیکه مدعی باشد بدون اذن وی این عمل انجام شده؟
البته چون پارکینگ در انتظار بوده و بدلیل رد نشدن خودرو از در ورودی حتی یک بار هم خودرویی در این پارکینگ پارک نشده عملا از این پارکینگ توسط مستاجر اسفاده نشده. و اینکه اگر هم بر فرض استفاده میشده آیا مالک دیگر ۴ سال پیش نباید شکایت میکرده و این به نوعی حاکی از اذن ایشان در ۴ سال پیش نبوده؟
با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام اجاره ویا استفاده ملک مشاع باید با اذن واجازه سایرشرکا باشد درغیراین صورت شریک مال مشاع میتوانید شکایت انتقال مال غیر ویا انتقال منافع به غیرشکایت کنند.

شکایت کیفری در املاک مشاع جایز نیست ولی به جهت حقوقی امکان پذیره

با سلام و احترام دوست عزیز جرم انتقال مال غیر شامل عین و منفعت می‌شود لذا انتقال منافع نیز انتقال مال غیر است در خصوص مشاعی بودن مال تصرف حقوقی فقط نسبت به سهم خودتان جایز بوده و نسبت به سهم ایشان غیر نافذ بهتر است با ایشان مصالحه و اجرت المثل سهم وی را بپردازید