شرایط عفو رهبری چطور است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۸۸ #20133818

سلام. فردی که در شهریور ۹۸ حکم قطعی حبس گرفته و جرمش امنیتی هست ولی چون درخواست اعاده دادرسی داده بود با رضایت اجرای احکام زندان نرفته این مدت, آیا مشمول عفو خواهد بود؟
در بخشنامه صراحتا تاکید شده که افرادی که تا مورخه ۲۸ اسفند۹۸ حکمشون قطعی شده شامل عفو هستن ولی در قسمت اول گفته این عفو شامل افردی هست که حکم کمتر از ده سال دارن و یک سومش رو گذروندن و یه جای دیگه هم گفته ناظر به محکومیت درحال اجرا تا تاریخ ۲۸ اسفند ۹۸ هست
اگه کسی فرضا ۲۶ اسفند ۹۸حکم قطعی گرفته باشه چون تا بیست روز مهلت داره خودش رو به اجرای احکام معرفی کنه پس طبیعتا در زمان اعلام عفو هنوز زندان نرفته و یک سوم رو هم نگذرونده. این موارد با هم تناقض ندارن؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
آیا مشمول عفو خواهد بود؟ خیر
این موارد با هم تناقض ندارن؟ عفو موضوع این دستورالعمل ناظر به محکومیت در حال اجرا در زمان عفو (۹۸/۱۲/۲۸) بوده و شامل سایر محکومیت‌ها نخواهد شد.

مرتکبین جرائم ذیل از شمول این عفو مستثنی می‌باشند:

جرائم امنیتی با محکومیت بیش از پنج سال حبس.
آدم‌ربایی در صورت عدم گذشت شاکی خصوصی.
اسیدپاشی.