طبق کدام ماده قانونی نمی‌توان از یک موضوع واحد دوباره شاکی شد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۸۳ #20088056

سلام

مثلا در فک پلاک مالک شاکی شود رای توقیف توسط دادگاه و اعلام به سامانه پلیس بگیرد ولی به علت قصور پلیس اجرا نشود و خریدار بعدا شکایت کند. ممنون هستم اگر راهنمایی فرمایید.

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر رای صادر شده و قطعی و عملیات اجرایی صورت نگرفته امکان اقامه مجدد دعوا نیست و باید پیگیر عملیان اجرایی باشید.

درود
اگر حکم در خصوص اشخاص واحد و موضوع واحد صادر شده باشد اعتبار امر مختومه را دارا است.

سلام دوست عزیز
در صورتیکه دعوی مختومه شده کیفری باشد مشمول بند《چ》ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری می گردد
درصورتیکه دعوی مختومه شده حقوقی باشد مشمول بند《۶》ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی می گردد

با درود به یک ادعا دوبار رسیدگی نمی‌گردد.زیرا در این فرض اعتبار امر قضاوت شده دارد و نمی‌توان مجدد رسیدگی کرد با همان موضوع و اصحاب و سبب.

اما سوال شما دارای ابهام است.

- مطابق بند ۶ ماده ۸۴ آئین دادرسی مدنی : اگر دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده و نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد ره عنوان امر مختومه قابل رسیدگی مجدد نیست .
- موضوع مطروحه در سئوال مشمول امر مختومه نیست .

با سلام
همه دعاوی مشمول اعتبار امر قضاوت شده نمی شوند. باید رای ملاحظه شود و بررسی گردد حکم بوده یا قرار. در برخی موارد به استناد ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی، اگر در خصوص پرونده رای صادر شده باشد، طرح دعوای مجدد مسوع نمی باشد
موفق باشید

بستگی به رای صادره ازمرجع قضایی دارد که آیا موضوع دعوا حل و فصل شده وامر مختومه یاقضاوت شده بوده یافقط قرار صادره شده