با اتهام ربا، تنها با استفاده از شاهد میشه شکایت کرد چون هیچ رسید یا مدرکی بهش نداده؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۸۲ #19510439

باسلام
همسرم بدون اطلاع بنده درگیر پول ربا شده و بعد از چند ماه بابت پولی که گرفته چک مشتری به رباخوار داده بعلاوه مقداری طلاجات که گفته بصورت امانت پیشم باشه
حالا چکارو نقد کرده سفته های همسر مم گذاشته اجرا میخاستم بدونم تنها با استفاده از شاهد میشه شکایت کرد چون هیچ رسید یا مدرکی بهش نداده و اینکه قاضی برای گیرنده پول ربا هم حکمی صادر میکنه ممنون.

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بر اساس ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی، «هر نوع توافق بین دو یا چند نفر تحت هر قراردادی از قبیل بیع، قرض، صلح و امثال آن جنسی را با شرط اضافه با همان جنس مکیل و موزون معامله نماید و یا زاید بر مبلغ پرداختی، دریافت نماید ربا محسوب و جرم شناخته می‌شود. مرتکبین اعم از ربادهنده، رباگیرنده و واسطه بین آنها علاوه بر رد اضافه به صاحب مال به شش ماه تا سه سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز معادل مال مورد ربا به عنوان جزای نقدی محکوم می گردند.»

در مورد ربا با استفاده از شهادت شهود و اسناد و مدارک موجود همانند گواهی پرداخت مبلغ چک ها با توجه به اینکه مبلغ پرداختی ایشان به همسرتان و تفاوت مبالغ می توانید اقدام کنید.
در مورد طلاها و امانت دادن آن ها نیز نیاز به مدرک دارید.