رضایت شاکی در پرونده، و زمان تحقیقات مقدماتی چه عواقبی دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۷۲۸ #19030767

هنگام تحقیقات اولیه دادسرا هنگامی که احضاریه ابلاغ می شود قبل از ارسال به دادگاه رضایت شاکی باعث چه میشود؟

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
اگرجرم واقع شده قابل گذشت باشد و جنبه عمومی نداشته باشد پرونده مختومه می شود

سلام

بستگی به نوع اتهام دارد اگر اتهام مثل فحاشی بود پرونده مختومه می شود ولی اگر مثل سرقت بود تاثیری ندارد

با سلام
در جرایم قابل گذشت در صورت رضایت شاکی مستندا به بند ب ماده ۱۳ آیین دادرسی کیفری قرار موقوفی تعقیب صادر خواهد شد.
ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری : تعقیب امر کیفری که طبق قانون شروع شده است و همچنین اجرای مجازات موقوف نمی‌شود، مگر در موارد زیر:

الف - فوت متهم یا محکوم‌علیه

ب - گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت

پ - شمول عفو

ت - نسخ مجازات قانونی

ث - شمول مرور زمان در موارد پیش‌بینی شده در قانون

ج - توبه متهم در موارد پیش‌بینی شده در قانون

چ - اعتبار امر مختوم
چنانچه جرم غیر قابل گذشت باشد در صورت وجود ادله از باب جنبه عمومی جرم رسیدگی ادامه خواهد داشت اما معمولا به علت کثرت کار قضات دادسرا در صورت عدم داشتن اهمیت بالای موضوع مورد شکایت قرار منع پیگرد صادر می کنند.

اگر جرم قابل گذشت باشد منع تعقیب صادر میشود

با سلام پاسخ شما بستگی به نوع جرم و قابل گذشت بودن و یا قابل گذشت نبودن جرم دارد.

درصورتی که موضوع شکایت جنبه ی عمومی نداشته باشد پرونده مختومه خواهدشد