خانه ای که در آن سکونت دارم در صورت فوت مادر و رسیدن ارث به من از مستثنیات دین است؟

پرسیده شده
۲۲ پاسخ ۳۹۳ #18860437

سلام
در شرف جدایی هستم و مادرم حال خوشی ندارند. با همسرم در خانه ای که به نام مادرم است ساکن هستیم. در صورت فوت مادرم به ارث رسیدن همه یا بخشی از خانه به من (بخش دیگر به خواهرم) با توجه به این که محل سکونتم است و ملک دیگری ندارم، مستثنیات دین حساب میشود یا خیر؟
ممنون

مشاوره حقوقی مهریه
۲۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله اگر ازشان شما زیا نباشد ازمستثنیات دین محسوب می شود

اگر سوال کننده خانم است تا زمانیکه در علقه زوجیت دائم هستید چون تامین مسکن بر عهده شوهرتان است، منزل به ارث رسیده مستثنیات دین به حساب نمی آید.

سلام

چنانچه اموال دیگری وجود نداشته باشد جز مستثنیات دین محسوب می شود

سلام وقت بخیر
در صورتی که اثبات شود تنها محل سکونت زوج میباشدقابل توقیف نمیباشد و از مستثنیات دین محسوب میشود.

با سلام
همه سهم الارث شما قابل توقیف است ولی شما بعد از توقیف باید اعتراض بدهید که سهم الارث تان از بابت این منزل مستثنیات دین می باشد و دادگاه پس از بررسی دستور مقتضی را صادر خواهد کرد .
می توانید قبل از فوت مادرتان جهت انتقال آن اقدام کنید .

در صورتی که تنها واحد مسکونی و خارج از حد متعارف نباشد جز مستثنیات دین محسوب می شود

یک منزل مسکونی که محل سکونت فرد باشد متناسب با شان وی باشد و تنها دارای همان ملک فقط باشد جز مستثنیات دین محسوب می شود و به عنوان مهریه توقیف نمی شود لکن به قیمت ملک هم توجه می‌شود