تو محضر میتونن چنین چیزی رو به سند اضافه کنن؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۰۷ #18697822

من میخوام با همسرم یه ملک بخرم که نصف پولشو خودم میپردازم. همسرم میگه سند ملک به نام تو باشه ولی من میخوام حق تصرف ملک را تا زمانی که زنده هستم داشته باشم. من میخوام بدونم با اینکه سند به نام من میشه ایشان میتونن چنین قراردادی بنویسن یا رر زمان تنظیم سند تو محضر میتونن چنین چیزیو به سند اضافه کنن؟ و اینکه اگر من این قرارداد و امضا نکنم که ایشان حق تصرف دارن معتبر هست ؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
بله امکان پذیر هست
و می توانید سند را شش دانگ به نام خودتان کنید
و حق استفاده آن را تا زمان معینی مثلا :
تا پایان عمر خودتان
یا تا پایان عمر شوهرتان
یا تا مدت مثلا ۲۰ سال یا کمتر یابیشتر،
برای شوهرتان قرار دهید که در این صورت شما از مالکیت منزل در مدت مذکور عملا بهره‌ای ندارید و استفاده ای نمی توانید بکنید
بنابراین بهتر است نصف نصف به نام هر دو نفر باشد و حق استفاده نیز برای هر دو نفر تان باشند

بسمه تعالی : فرض مورد مطروحه:در قالب صلح عمری چنین تعریفی بیان شده اما هر شخصی که سند بنام اوست میتواند با صلح عمری به دیگری منتقل نماید و در سند نیز نوشته خواهد شد به این ترتیب که سند بنام شماست و بنام همسیرتان انتقال میدهید اما تا زمان حیات شما ( انشالله که ۱۲۰ ساله باشید ) همسرتان حق استفاده و تصرف ملک را ندارد بعد از حیات شما بصورت اتوماتیک ملک مذکور به همسرتان منتقل خواهد شد . لذا بیان شما در طرح موضوع باید با اصلاحیه صورت گیرد ...
۱) سند بنمام شما باشد و به همسترتان با صلح عمری منتقل شود.در چنین حالتی منافع ملک متعلق به شماست و همسرتان حق تصرف و بهره برداری ندارد الا بعد از حیات شما ( امیدوارم صراحت کلام این حقیر را ببخشید ) که ملک .و منافع به همسرتان منتقل میشود
۲) سند بنام همسرتان باشد و با صلح عمری به شما منتقل شود : در چنین حالتی شما در زمان حیات همسرتان حق بهره برداری و انتفاع نخواهید داشت الا بعد از حیات همسرتان که اتوماتیک ملک به شما تعلق خواهد گرفت با تمام منافع آن
۳) سند بنام شخص ثالثی باشد و بصورت صلح عمری به احدی از شما منتقل شود این فرض باطل و قابل انجام نخواهد بود( اشکال خواسته همسرتان دراین فرض )
و از لطایف کلانم : هر قراردی بین اشخاص دارای بار قانونی و لازم الاجرا مگر خلاف قوانین و شرع مقدس باشد

با سلام وقت شما بخیر
هر توافق و شرطی در قراردادها قابل انجام و ثبت است،بستگی به موضوع قرارداد داشته در این موضوع معامله زمین نیز هر شرطی که بین خودتان دارید قابل انجام است در صورتی که شرایط و شرح شما شفاف بیان نشده است.
با ثبت درخواست ارزیابی در سامانه قطعا پاسخ کاملتری دریافت خواهید نمود .