شرایط صدور حکم توسط دادگاه تجدید نظر چگونه است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۳۴ #17738247

با سلام و خسته نباشید

دادگاه تجدید نظر در چه شرایطی می‌تواند (یا باید) ضمن نقض رای دادگاه بدوی تعزیرات ( فرضا قرار منع تعقیب شعبه بدوی برای متشاکی) ، خود راسا اقدام به صدور حکم مقتضی بر اساس شواهد و نظر کارشناس دادگستری کند؟

ممنون

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دادگاه تجدیدنظر نسبت به دادگاه بدوی دادگاه عالی محسوب شده و میتواند متناسب با محتویات پرونده تصمیم مقتضی صادر نماید .

درود بر شما، در این مساله موارد متعددی ممکن است سبب نقض رای بدوی و صدور رای جدید گردد، باید دید مساله مطروحه چه بوده و دارای چه مجازاتی.

قانون و آئین نامه سازمان تعزیرات دارای اشکالات و ابهامات زیادی است که یکی از آنها همین مبحث تجدیدنظر از آرای صادره می باشد که با قانون و رویه محاکم دادگستری متفاوت است . ولی به طور کلی مراجع تجدیدنظر تعزیرات برای ایجاد تغییر در احکام و دادنامه ها دارای اختیارات وسیعی هستند تا جائیکه برخلاف محاکم تجدیدنظر دادگستری حتی امکان تشدید مجازات را نیز دارند .
در این قانون ظاهرا فقط آرای بدوی در خصوص جریمه نقدی قابل اعتراض و تجدیدنظر بوده و سایر موارد از جمله تعطیلی محل کسب ، نصب پارچه و قطع سهمیه و … در آیین نامه مسکوت می باشد . در این خصوص دو نظر وجود دارد :
-- با توجه به سکوت آیین نامه و با توجه به اصل قطعیت آراء در محاکم عمومی دادگستری ، صرفا آرای بدوی در مواردی که مجازات مقرر قانونی بیش از یک میلیون ریال باشد قابل اعتراض و تجدیدنظر خواهی است .
-- جهت رعایت حقوق محکوم علیه و رعایت اصل تفسیر قوانین و مقررات به نفع متهم باید اصل را بر قابل تجدیدنظر بودن آراء قرار داد چرا که در مواردی نصب یک پارچه حتی برای یک روز برای یک کاسب ، از مجازات جزای نقدی بیش از یک میلیون ریال هم شدیدتر است .
از این رو وقتی درباره اصل قابلیت تجدیدنظرخواهی نیبت به بسیاری از موضوعات شبهه و اختلاف وجود دارد ، بالتبع در نحوه رسیدگی نیز رویه های متعددی اعمال میگردد .

درود
بستگی دارد موضوع دعوی چه بوده باشد.

سلام
موارد متعددی مطرح است می توانید به قانون تعزیرات حکومتی مراجعه فرمایید.