پول ارثیه از پدر چطور تقسیم میشود؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۲۳۴ #17499268

باسلام
بنده ۱۷ سالمه پسرم، مرداد ماه امسال ۱۸ سالم میشه و به سن قانونی میرسم. خواهرم ۱۲ سالشه، مادرم متولد ۵۸ پدرمم متولد ۵۰ بود که یک ماه پیش از دنیا رفتند. متاسفانه وصیت نامه ای نکرده بودن چون اصلآ خبر نداشتن قراره فوت بشن در سلامت کامل از دنیا رفتن. یک عدد هیوندای ولستر داشتن، و یک خونه ۱۰۰ متری تو مشهد که زندگی می‌کنیم توش. حالا قرار شده وقتی ۱۸ سالم شد خونه و ماشین فروخته بشه و جای دیگه ای خونه بخریم. اما این پول مگه ماله هر ۳ عضو خانواده نیستش؟ مادر من میگه پول باید تو حساب یک نفر باشه و مادرم درخواست قیومیت هم داد و الان قیم ماست. و میگه ریز ریز پول های حساب بانکی پدرتون باید تو حساب من باشه و مادر خرج مادرم میشه و تمام خرج خونه و قبوض با مادرم می‌شود. نظر من اینه که پول حاصل از فروش منزل، خودرو، حساب های بانکی پدرم تقسیم بر ۳ بشه به صورت مساوی. و نوبتی خرج و مخارج خونه رو هر ماه پرداخت کنیم. اما مادرم به ما اعتمادی ندارد. آیا کاری از دست من ساخته هست؟ من نمیخوام تمام پول تو حساب مادر باشه، و چون خودمم هزینه هایی دارم از جمله هزینه تحصیل میخواهم خودم هزینه های خودم بدم و روی پای خودم به ایستم. با تشکر از شما.

مشاوره حقوقی ارث
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود شما پس ازرسیدن به۱۸سالگی میتوانید اقدام کنید

با توجه به سهم هریک از وراث پسر دو برابر دختر تقسیم صورت خواهد گرفت لاکن در خصوص شما با توجه به نرسیدن به سن قانونی شخصا نمی توانید فعلا مطالبه سهم الارث کنید و قیم اقدام خواهد نمود

مادرشما قیم شماست و اقدام او قانونی است
شما پس ازرسیدن به۱۸سالگی میتوانید اقدام کنید

سلام با توجه به اینکه سن شما زیر ۱۸سال است فعلا اقدام مادر قانونی است مگر آنکه اقدام به اخذ حکم رشد از دادگاه کرده و متعاقبا تقاضای تقسیم ترکه کنید

بادرود قیم شما که مادر است کار صحیحی انجام میدهد بعداز رسیدن به سن قانونی میتوانید گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف بگیری و دادخواست تقسیم ترکه بدهید تا سهم الارث شما به خودتان تسلیم گردد

با سلوم تا به سن قانونی نرسید همین امر پابرجاست

درود بر شما، با توجه به سن شما که هنوز به سن قانونی نرسیده‌اید، اقدامات قیم(مادر) صحیح است، اما بعد از رسید به سن قانونی، یک هشتم سهم‌الارث مادر، الباقی به سه قسمت تقسیم، دو قسمت سهم شما و یک قسمت سهم خواهرتان خواهد بود.