تاثیر مشکل روانی و اعتیاد مجرم در نتیجه رای کیفری

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۱۰۹ #16840028

با سلام، من شاکی پرونده‌ای هستم که متهم چندین بار برای من مزاحمت ایجاد کرده و من شکایت کردم. ایشون مشکل روانی و اعتیاد داره و گل و داروهای روان گردان مصرف می‌کنه. آیا اگر این مسئله از طریق پزشکی قانونی ثابت شه، باعث میشه مجازات نشه و قاضی حکمی براش صادر نکنه چون مشکل روانی و اعتیاد داره؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام خیر تاثیری ندارد مگر اینکه ثابت شود در زمان ارتکاب جرم در اثر مصرف مواد کاملا فاقد قصد و اراده شده اند

هرگاه مرتکب در زمان ارتکاب جرم دچار اختلال روانی بوده به نحوی که فاقد اراده یا قوه تمییز باشد مجنون محسوب می شود و مسؤولیت کیفری ندارد.

سلام باید ثابت شود که اراده فرد مصرف کننده در اثر مصرف مواد از وی سلب شده به حدی که قادر به تسلط بر رفتار مجرمانه خود نبوده است .

درود بر شما،فقط در زمانی میتوان این موضوعات را رافع مسئولیت کیفری دانست که ثابت شود متهم در زمان انجام فعل جرم مطلقا دارای اراده و اختیار نبوده

با سلام،در صورتی که اثبات شود شخص بخاطر مصرف مواد اراده ای نداشته است،با وجود شرایطی مسئولیت کیفری از ایشان سلب می شود.

با سلام،خیر این امر رافع مسئولیت کیفری ایشان نیست

باسلام بله این امکان وجودداردکه کلاازایشان مسئولیت کیفری برداشته شود.