دادگاه بر چه اساس حکم می دهد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۱۶ #15879996

سلام خسته نباشید. میخواستم بدانم که دادگاه، فقط بر اساس دلایل محکم و دلایل قابل قبول حکم می دهد یا اینکه بر اساس احتمالات و حرف های فرد شاکی نیز حکم می دهد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
گاها قاضی در صورتیکه ادله ی کافی در پرونده موجود نباشد براساس علم خود که از تحقیقات و جلسات رسیدگی به ان دست یافته اقدام به صدور رای میکند.

دادگاه براساس دلایل و اسناد محکمه پسند حکم می دهد و احتمالات شاکی اگر قابل اثبات و مستند به سندو دلیل باشد پذیرفته می شود و براساس آن حکم نمی دهند.

دادگاه با توجه به دلایل و اسناد رای می‌دهد.

حکمی بر اساس احتمالات صادر نمی گردددادگاه تنها بر اساس ادله محکم و قابل قبول مبادرت به صدور رای می نماید

دادگاه بر اساس دلایل و مدارک و اوضاع و احوال و گزارش مرجع انتظامی و نظریه کارشناسان رسمی و با توجه به تحقیقات صورت گرفته در دادسرا و ملاحظه قرار جلب به دادرسی و مجرمیت و کیفر خواست و استماع دفاعیات و اظهارات طرفین مبادرت به صدور رای مینماید

هیچ حکمی بر اساس احتمالات صادر نمی گردد رای دادگاه باید مستدل و مستند باشد

سلام اظهارات شاکی مطابق قانون،صرفا برای شروع به تحقیق در دادسرا یا دادگاه ورسیدگی می باشد ودلیل ارتکاب جرم نیست.اگر امارات وقرائنی در پرونده باشد که قاضی را به علم برساند نیز می تواند بر اساس آنها حکم دهد مثل فیلم دوربین یا گزارش مامورین و....دلایل اثبات در امور کیفری عبارتند از اقرار،شهادت شهود،علم قاضی وسوگند و قسامه در مواردی از جرایم