آیا قیم می تواند از فرد خاطی شکایت کند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۸۵ #15202838

فرزند شهیدی را می شناسنم که به حکم دادسرای ناحیه ۲۵ سرپرستی استان تهران محجور است . و قسمت بهداشت درمان بنیاد شهید شهرستان های استان تهران از قصد دارد پرونده فرزند شهید محجور را بدون توجه به حکم صادره از دادسرای سرپرستی ناحیه ۲۵ فقط با یک مدرک پزشکی به کمسیون پزشکی بنیاد شهید ارسال کند .
و مدعی هستند که کمسیون پزشکی بنیاد شهید از قوه قضایه مستقل است . و ادعا دارند که مستقل هستند و فرزند شهید محجور مورد اذیت و ازار روانی قرار داده اند . و قیم اش نیز متوجه شده است که فردی که در قسمت بهداشت و درمان بنیاد شهید استان تهران هست
بدون دریافت مدرک دادسرا پرونده محجور ار که دادسرای سرپرستی محجوریت فرزند شهید را تاید کرده است .
به کمسیون پزشکی ارسال کند . ۱ . ابتدا باید این مسله به کجا اطلاع دهد قیم تا خلیلی در پرونده اش نتواند ایجاد کند؟
۲. ایا محجوری با وی بدرفتاری شده است و شخص خاطی فقط قصد ان را داشته از سر خودش باز کند . ایا قیم می تواند از فرد خاطی شکایت کند؟
۳ . ایا کمسیون پزشکی بنیاد شهید از قوه قضایه مستقل است و ایا قانون اختیار مستقل بودن را به کمسیون پزشکی بنیاد شهید داده است یا خیر ؟ و ایا کمسیون پزشکی بنیاد شهید هم موظف است بر اساس حکم دادسرا عمل کند؟ یا خیر
با سپاس

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در هر مورد که حقوق محجور در معرض تضییع باشد قیم نماینده قانونی اوست و حق اقدام لازم قانونی را دارد.
اگر دادگاه حکم به حجر شخصی داده باشد برای همه لازم الاتباع است و فقط خود ان دادگاه یا دادگاه بالاتر حق نقض آن را دارند آنهم فقط در موارد قانونی، لیکن ممکن است از نظر مقررات داخلی بنیاد هم برای خودش مقررات یا کمیسیون هایی داشته باشد اما نمی‌تواند بر خلاف حکم دادگاه بگوید آن شخص محجور نیست.