در پرونده کیفری، با عدم صدور قرار توسط قاضی، متهم تبرئه میشود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۸۱۴ #14768300

سلام
اگر در دادگاهی بعد رسیدگی قاضی برای متهم قرار صادر نکند، آیا به این معنی است که تبرئه شده یا خیر؟

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر دلیل بر برائت نیست

با سلام و درود
دو نوع قرار وجود دارد
۱ قرار تامینی که در صورتی که دادگاه توجه اتهام را به متهم محرز بداند صادر می کند مثل کفالت یا وثیقه

چنانچه این قرارها صادر نشدند یعنی برای دادسرا اتهام محرز نشده است
۲ قرار نهایی که یا منع تعقیب و برائت است یا قرار مجرمیت که پس از پایان تحقیقات صادر می شوند.

سلام
چنانچه اتهامی متوجه متهم نبوده یا عمل انتسابی به وی جرم نباشد دادگاه اقدام به صدور رای برائت و یا قرار منع تعقیب می نماید

بسمه تعالی : در فرض سوال حضرتعالی : ۱- در دادگاه قرار صادر نمیشود و رای یا حکم صادر میشود .
۲: در بازپرسی یا دادیاری بعداز اثبات اتهام قرار محکومیت صادر میشود که تا زمان دادگاه از متهم ضمانتی برابر با نوع جرم( کفالت ، وثیقه، تعهد از خود متهم) که بعضا نیز با تشخیص جرم و تبهکاری ( قتل نفس ،سرقت مسلحانه ، آدم ربایی، ...مجرم فقط قرار بازداشت بدون قبول ضمانت تا زمان دادرسی در دادگاه جزایی صادر میشود . حال چتانچه هیچ کدام از این قرار ها صادر نشود پس قرار منع تعقیب یا امر به مختوم صادر شده .اما در هر حال در نهایت حق تجدید نظر خواهی طرفین دعوا محفوظ خواهد بود .البته توجه داشته باشید در قوانین آیین دادرسی جدید مانند قدیم که در همان جلسه تحقیقات قرار صادر شود نیست مانند دادگاههای حقوقی طی احضاریه بعد از جلسات دادرسی به متهم اعلام میشود

سلام اگر تفهیم اتهام صورت بگیرد قاضی ملزم است که قرار تامین یا منع یا موقوفی صادر کند . در فرض سوال به نظر می رسد هنوز تفهیم اتهام صورت نگرفته یا این که نظر قاضی بر منع تعقیب یا ادامه تحقیقات است .

امکان برائت وجود دارد مگر اینکه بازپرس نیاز به انجام تحقیقات بیشتری داشته باشد.

بدون دلیل قانونی هیچ مرجع قضایی نمی تواند در موضوع پرونده ای تصمیم نگیرد چون علاوه بر تخلف ،جرم هم دارد ،قطعا باید رای مقتضی صادر کند