خرید ملک رهنی از بانک بدون موافقت مرتهن

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۴ #14537616

ملکی را در مزایده از بانک خریده‌ام که سازنده ملک قرارداد مشارکت مدنی داشته و بدون اطلاع بانک ملک را پیش فروش می‌کند و خودش و خریدار ملک، وام بانک را پرداخت نمی‌کنند. بانک سند رسمی به نامم زده است و متصرف نیز در دادگاه اعلام کرده که قرارداد پیش فروش دارد و به سازنده تمام وجه را پرداخت کرده و رسیدها را به صورت دستی ضمیمه پرونده کرده است. با توجه به اینکه سازنده تخلف کرده و مال رهنی را بدون موافقت مرتهن واگذار کرده است، آیا خریدار یا متصرف فعلی مقصر می‌شود و چه باید کرد؟

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام بانک در ملک مورد رهن حق تقدم دارد.پس حق فروش ملک را داشته است و در واقع قرارداد شما بصورت صحیح واقع شده است و چون سند رسمی هم دارید مالک ملک شناخته میشوید ومیتوانید دعوای خلع ید به طرفیت متصرف ملک مطرح نمایید.در صورت اثبات ادعای شما متصرف از ملک خلع ید می‌شود.

با سلام
می توانید دعوای خلع ید به طرفیت متصرف ملک مطرح کنید. وی نیز در صورت بی اطلاعی از موضوع، امکان مطالبه ثمن معامله از پیش فروشنده به نرخ روز را خواهد داشت.

حق عینی بانک بر اساس رهن تقدم دارد بر حق عینی خریدار بر اساس بیع بنابراین می توانید خلع ید متصرف را بخواهید.

با سلام در صورتی که خریدار اطلاع نداشته است می‌تواند خسارات خود را مطالبه نماید

سلام چنانچه پیش خریدار سند مقدم از رهن و.. نداشته باشد می تواند به پیش فروشنده برای ثمن‌ به روز مراجعه کند