قرارداد اجاره به شرط تملیک خودرو صحیح است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۰۱۵ #09593847

سلام،خودرو ام را بصورت اجاره به شرط تملیک ۵ ماهه فروختم و سندش هم دوبرابر بدهکاریش تو رهن خودم بردم که با اطمینان کار انجام بشه، سوال اینکه اولا قرارداد اجاره به شرط تملیک که تنظیم کردیم درسته و این قرارداد برای کار خودرو است؟و دیگه اینکه وقتی تو دفترخانه سند تو رهن من رفته ، آیا خریدار اگر خواست کلک بزنه و در دفاتر اسناد دیگه بره بفروشه آیا اون دفاتر می فهمند که سندش تو رهن است؟۳،آیا پلیس راهور هم می فهمه که سند تو رهن و انتقال نده؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام و احترام
به استحضار می رساند: قرارداد شما اگر واگذاری منافع باشد به صورت صرف، دیگر اجاره به شرط تملیک نمی باشد. اگر اجاره به صورت ماهیانه یا سالیانه با قصد مالک نمودن شخص مستاجر باشد و قرارداد بر این اساس تنظیم شده باشد قرارداد اجاره به شرط تملیک می باشد.
از باب اسناد ترهینی شایان ذکر است که دفترخانه ها یاسناد رسمی مکلفند نسبت به ثبت سند ترهینی و قید آن در سند اقدام نمایند. اما سایر دفترخانه ها اگر اصل سند در دست باشد می توانند تشخیص بدهند که سند رهنی است و دراین زمینه سیستم شبکه وجود ندارد.
پلیس راهور هم نه صلاحیت دارد که در این خصوص تفحص نماید و نه سیستم شبکه وجود دارد که اطلاع کسب نماید.
ایام به کام

با سلام خدمت شما
این معامله کاملا درسته
چون از یک سو با اجاره هماهنگی داره و از سوی دیگه با عقد بیع،
قرارداد اجاره به شرط تملیک می‌تونه قراردادی برای تهیه و واگذاری اموال منقول و غیرمنقول توسط فروشنده به خریدار تلقی بشه و پس از پرداخت آخرین قسط توسط مشتری تملیک صورت می‌گیره