می خواهم حق قانونی خود جهت رفع آسیبهای احتمالی و جلوگیری از خطرات آب گرفتگی گود و یا ریزش دیوار را دریافت کنم، چه اقدامی نمایم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۵۶ #09374939

با سلام
مالک خانه ای دو طبقه مسکونی میباشم. همسایه ضلع شرقی به قصد نوسازی ساختمان خود اقدام به تخریب و گود برداری حدودا به عمق ۵/۱ متر در جوار ساختمان اینجانب نموده است با توجه به قدیمی بودن ساختمان اینجانب بارهای اصلی همگی روی دیوارهای کنار گود بوده و بعلت عدم وجود ستون در گوشه و کنارهای ساختمان دیوارهای کناری کلا دیوارها باربر میباشد و ساختمان کهنه ساخت است حال این همسایه بعد از سنگ چینی زیر پی و بتن مگر گود را بحال خود رها نموده و به جهت قرار گرفتن کف گود پایینتر از پی ساختمان اینجانب باعث تشویش و دلنگرانی ما اهل خانه شده است اینجانب می خواهم حق قانونی خود جهت رفع اسیبهای احتمالی و جلوگیری از خطرات اب گرفتگی گود ( در اثر باران ) و یا خدای نکرده ریزش دیوار را در قبال همسایه و الزام وی به اجرای مقررات سازمان نظام مهندسی گردد لازم به توضیح است که سازمان نظام مهندسی محل اعلام نموده که مالک زمین همسایه ملزم به استفاده از سازه نگهبان میباشد ولی ساز و کار الزام اجرای انرا به همسایه را ندارند.

با احترام ------------------

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق قانون ، تا زمانی که حادثه ای رخ نداده و خسارتی به دیگری وارد نشده باشد هیچ شخصی نمیتواند ادعایی بر این امر نماید

درود
تا زمانی که اسیبی به شما وارد نشده حقی ایجاد نگردیده و نمیتوانید ادعایی داشته باشید هرگاه اسیبی وارد شد میتوانید شکایت نموده و اگر اسیب مستند به فعل ایشان باشد ملزم به جبران خسارت است و اگر اسیب به دلیل قدیمی بود ملک شما باشد و قابل تسری به ایشان از باب تسبیب نباشد ضمان بر عهده خودتان است
"" کسی نمی‌تواند در ملک خود تصرفی کند که مستلزم تضرر همسایه شود، مگر تصرفی که به‌قدر متعارف و برای رفع حاجت یا رفع ضرر از خود باشد."" ق.م
میتوانید ملکتان را بیمه نمایید
موفق باشید