حدود ۲ دانگ این مغازه را پدر همسرم به همسرم داده اند اما چون مالکیت ندارن فقط بصورت یک نوشته است؛ چطور میتونیم این سهم را قانونی نماییم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۹۳ #08740261

سلام و وقت بخیر
ممنون میشم وکلای عزیز راهنمایی بفرمایید
پدر همسرم مغازه ای دارند که حدود ۳۰ سال است شهرداری بخاطر گرفتن مغازه ایشان که خیابان کشی شده به آنها داده آمد و فقط سرقفلی بنام ایشان است و مالکیت با شهرداری و قرار بر این بوده که سالانه مبلغ ناچیزی به عنوان اجاره سرقفلی به شهرداری بدهند متاسفانه حدود ۱۵ سال است که این مبلغ را واریز نکرده اند.
حدود ۲ دانگ این مغازه را پدر همسرم به همسرم داده اند اما چون مالکیت ندارن فقط بصورت یک نوشته است و قانونی نمیشود.
ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید که چطور میتونیم این سهم را قانونی کنیم.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما باید برای انتقال حق سرقفلی ابتدا بررسی نمایید که پدر اذن شهرداری را در خصوص این واگذاری اخذ نموده است یا خیر لذا در صورت موافقت شهرداری به عنوان مالک منعی برای انتقال حق سرقفلی نخواهد بود

درود بر شما، چنانچه این سرقفلی طی سندی رسمی به نام پدرهمسرتان باشد و طی این سند، حق انتقال به ثالث نیز قید شده باشد، ایشان میتوانند آنرا به همسر شما منتقل کنند، لکن چنانچه سند سرقفلی عادی و بدون رضایت شهرداری انتقال سلب شده باشد، ایشان می‌بایست طی دادخواستی برای اخذ مجوز انتقال این اذن را از دادگاه بگیرند.

درصورتیکه در قرارداد منعقده با شهرداری حق سرقفلی مشخص شده براساس آن پرداخت خواهید کرد ودرمورد حق انتقال به غیر چنانچه بدون موافقت ارباب که شهرداری می باشد اقدام نکنید معامله همسرتون با پدرشون از نظر قانونی اعتباری نداره مگر اجازه حق انتقال در قرارداد نوشته بشه

اگر سند رسمی سرقفلی به نام پدر شوهرتان است و اجازه انتقال به غیر در اجاره نامه فی مابین شهرداری و پدر شوهرتان سلب نشده ، پدر شوهرتان میتواند به نام همسر شما کند در غیر این صورت باید علیه شهرداری دادخواست تجویز انتقال منافع طرح شود