چجوری باید اقدام کنم برای ابطال معامله؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۵۶ #08239050

سلام
چند سال قبل معامله ای انجام دادم که در ان مجبور شدم خانه ام را بعنوان مبلغ ربا تخلیه و دو دستی تقدیم کردم به فرد ربا خوار و کلاه هم سرم گذاشتن، چجوری باید اقدام کنم برای ابطال معامله بخاطر ربا؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی:
هر نوع توافق بین دو یا چند نفر تحت هر قراردادی از قبیل بیع، قرض، صلح و امثال آن جنسی را با شرط اضافه با همان جنس مکیل و‌موزون معامله نماید و یا زائد بر مبلغ پرداختی، دریافت نماید ربا محسوب و جرم شناخته میشود مرتکبین اعم از ربادهنده، رباگیرنده و واسطه بین ‌آنها علاوه بر رد اضافه به صاحب مال به ششماه تا سه سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و نیز معادل مال مورد ربا بعنوان جزای نقدی محکوم ‌میگردند.

تبصره ۱ – در صورت معلوم نبودن صاحب مال، مال مورد ربا از مصادیق اموال مجهول‌المالک بوده و در اختیار ولی فقیه قرار خواهد گرفت.

تبصره ۲ – هر گاه ثابت شود ربادهنده در مقام پرداخت وجه یا مال اضافی مضطر بوده از مجازات مذکور در این ماده معاف خواهد شد.

تبصره ۳ – هر گاه قرارداد مذکور بین پدر و فرزند یا زن و شوهر منعقد شود یا مسلمان از کافر ربا دریافت کند مشمول مقررات این ماده نخواهدبود

ما هیت حقوقی (معامله) قالب دارد چه نوع معا مله ای بیع،صلح،هبه،......معامله صحیح قابل ابطال نیست قابل فسخ،اقاله ،انفساخ ،حکم کیفری ربا داشته باشی به استناد آن ومتن قرار داد باید بررسی شود این احتمال ده در صد

سلام ودرود
باید شکایت کیفری ربا مطرح کنید البته ربا دو طرف دارد، ربادهنده و رباگیرنده که هر دو در قانون مجرمند ولی اگر بتوانید اجبار خود را ثابت کنید میتوانید تبرئه شوید و در صورت محکومیت طرف به مجازات بابت ربا میتوانید ابطال معامله را در دادگاه حقوقی بخواهید.

قرارداد به منزله قانون طرفین است و اگر شرایط قانونی برای ابطال نباشه نمیتوان اقدامی کرد شما بهتره اول ربا را ثابت کنین سپس با حکم ربا اقدام حقوقی انجام بدین