شهادت دروغ تاثیری در پرونده دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۶۶ #08010360

سلام خانواده شوهرم از طریق اقوامشون تهدید کردند یا شکایتتون علیه خواهر شوهرت رو پس میگیری یا میریم شکایت دروغ میکنیم و شاهد دروغ میبریم و شکایتمون رو پس نگرفتیم و حالا هر دو خواهرشوهر و جاریم که اصلا یکسال و نیمه ندیدمش شکایت کردند از من و مادرم به توهین و نشر اکاذیب و ادعا کردند در برابر فامیل بهشون فحاشی کردیم درصورتی که از مرداد ۹۸ رفت و امد نداریم و از ابان ۹۸ کلا قطع ارتباط کردیم با فامیل شوهرم که با فامیل مادرم مشترکند
خواهر شوهرم در پرونده خودم اقرار به اتهامش کرده و در پرونده پدرم انکار کرده و خواهر دیگرش (۲ خواهر هستن) دامادشون و خواهر زاده ش شهادت دروغ دادن و دادیار فهمید و پرونده رو فرستادن دادگاه
سوال : ایا با توجه به اینکه خواهری که شهادت دروغ داده شکایت کرده و کپی شهادت دروغش هم هست میشه در دادگاه و در شکایتش ازش استفاده کرد تا شکایت دروغش ثابت بشه نفعی در پرونده داره؟
۲. ایا پدرم باید از شهود جداگانه شکایت کنن یا در حال رسیدگی در دادگاه تقاضای تعقیب کنن؟
۳. ایا اگر پدرم خواستار تعقیب شهود نشن بنده میتونم ورود ثالث کنم و تقاضا یا جداگانه شکایت از شهود انجام بدم؟
۴.جاریم برای جراحی تهران بوده و از ۱۶ ابان ۹۸ اصلا ندیدمش و صحبتای شهود هم هست که این خانوم اصلا اینجا نبوده ایا شهادت شهود رو میتونم در پرونده های دروغین خودشون مطرح کنم؟
ممنون میشم جداگانه پاسخ بدید و سپاس از وقتی که میگذارید

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شهادت دروغ شامل دو دسته ضمانت اجرای حقوقی و ضمانت اجرای کیفری می باشد که در برخی مواد قانونی به آنها اشاره شده است . به عنوان نمونه مجازات شهادت دروغ را می توان در ماده ۶۵۰ قانون تعزیرات مشاهده نمود که بر اساس آن :
- هرکس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد ، به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد .
نکته مهمی که می توان در اینجا به آن اشاره کرد این است که بر اساس قانون اگر کسی به دروغ علیه دیگری شهادت بدهد و رای دادگاه بر اساس شهادت دروغ او صادر شده باشد ( نه دلیل دیگری ) ، در این صورت می توان از طریق دیوان عالی کشور ، تقاضای اعاده دادرسی نمود . البته به این شرط که شهادت دروغ به موجب حکم قطعی اثبات شود

شهادت شهود که به صورت کذب است قابل شکایت است و در صورت ورود خسارت باید جبران شود

سلام . شهادت کذب در صورت اثبات از جهات اعاده دادرسی محسوب میشود

۱- درصورتیکه قاضی شهادت شهود را نپذیرد ویا اعلام کند شهود به دروغ شهادت دادن پس از قطعیت رای دادکاه می توانید علیه شان شکایت کنید
۲- ودرمورد اقرار خواهر شوهرت چنانچه بر اتهام خود اقرار کرده ویا اظهار داشته خانواده ام نامبردگان را تهدید به ترک شکایت کردند می توانید با در دادکاه به شهادت وی استناد کنید
۳- شما نمی توانید بعنوان ثالت علیه شهود شکایت کنید مگر در شهادت دروغ آنها ذینفع باشید
۴- اگر مدارک و شاهدی در مورد جاری خود داری می توانی به آن استناد کنی

سلام
قانون شرایط شاهد شرعی را مشخص کرده است این شرایط باید توسط قاضی احراز شود و تشخیص میزان تاثیر و ارزش این اظهارات با قاضی می باشد.علم قاضی باعث می شود که شهادت مورد قبول قرار نگیرد و شهادت کذب تشخیص داده شود
برای اینکه شهادت دروغ اثبات شود باید برای قاضی رسیدگی کننده ، محرز شود که شخصی که شهادت داده است امری را به دروغ بیان نموده است و یا اتهامی را به کسی نسبت داده است

شهادت دروغ دارای وصف ایفای است و قابل مجازات و در صورت اثبات حکم را بی اثر میکند یا کسی که دروغ شهادت داده ملزم به جبران است