در چه صورت پول به نفع دولت ضبط میشود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۶۷۵ #07643810

سلام و عرض احترام
در عمل مجرمانه ارتشاء در چه صورت پول پرداختی به مرتشی، به نفع دولت ضبط میشود؟

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام

اگر پرداخت مال رشوه از سر ناچاری بوده باشد و رشوه دهنده موضوع را خودش گزارش کند یا شکایت کند مال ضبط نمی شود.

درصورتی که حکم دادگاه مبنی برمحکومیت قطعی شود

ارتشا مبادرت ورزند علاوه بر استرداد اموال کسب شده و رد آنها به دولت یا افراد به «جزای نقدی معادل مجموع آن اموال و انفصال دائم از خدمات دولتی و حبس از پانزده سال تا حبس ابد» محکوم می شوند و در صورتی که مفسد فی الارض باشند مجازات آنها، «مجازات اعدام» خواهد بود. ( ارتشاء مشدد )

درصورت اثبات جرم ، پول ضبط میشود

کس عالما و عامدا برای اقدام به امری یا امتناع از انجام امری که از وظایف اشخاص مذکور در ماده (۳) قانون تشدید مجازات مرتکبین ‌ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷/۹/۱۵ مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌باشد وجه یا مالی یا سند پرداخت وجه یا تسلیم مالی را‌مستقیم یا غیر مستقیم بدهد در حکم راشی است و بعنوان مجازات علاوه بر ضبط مال، ناشی از ارتشاء به حبس از شش ماه تا سه سال و یا تا (۷۴)‌ضربه شلاق محکوم می‌شود. در صورتیکه رشوه ‌دهنده برای پرداخت رشوه مضطر بوده و یا پرداخت آنرا گزارش دهد یا شکایت نماید از مجازات حبس مزبور معاف‌ خواهد بود و مال به وی مسترد می‌گردد.