فروشنده بدون اینکه سند رو به نام بنده تنظیم کنه چک رو به شخص ثالث داده و اون هم چک رو برگشت زده، تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۵۷ #07583312

با سلام
بنده یه آپارتمان خریدم و یک قطعه چک به مبلغ ۸۰ میلیون تومان از بابت تنظیم سند به فروشنده دادم و در مبایعه نامه نوشتم که وصول چک منوط به تنظیم سند میباشد و روی چک هم نوشتم از بابت تنظیم سند و تاریخ چک رو همزمان با تاریخ تنظیم سند نوشتم الان در موعد مقرر فروشنده بدون اینکه سند رو به نام بنده تنظیم کنه چک رو به شخص ثالث داده و اون هم چک رو برگشت زده الان بنده باید چیکار کنم توضیح اینکه قبل از فرا رسیدن موعد چک بنده ۴۰ میلیون تومان از ۸۰ میلیون هم به ایشان داده ام ودر واقع من به ایشان ۴۰ ملیون بدهکار هستم نه هشتاد میلیون در حالیکه چک هشتاد میلیونی من دست اونه.
با تشکر

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
از بابت عدم تنظیم سند، دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی تقدیم دادگاه نمایید و بابت چک نیز می توانید به ادله محکمه پسندی که نشان دهد بخشی از مبلغ چک را پرداخت کرده اید استناد نمایید که البته احتمالا محکوم به پرداخت کل مبلغ چک خواهید شد ولیکن میتوانید نسبت به مطالبه ۴۰میلیون تومنی که به فروشنده پرداخت کرده اید علیه ایشان اقامه دعوا کرده و وجه را مطالبه نمایید.

سلام
علیه ایشان دادخواستی مبنی بر الزام به تنظیم سند رسمی مطرح نمایید
همچنین با توجه به این که در متن قرارداد مقرر نموده اید که پرداخت وجه چک ها پس از انتقال سند رسمی صورت خواهد گرفت لذا می توانید در دادگاه به این امر استناد نمایید

وجود چک در دست صادر کننده دلیل پرداخت وجه آن و انصراف شاکی از شکایت است مگر اینکه خلاف این امر ثابت گردد.

سلام
یکی از ویژگی های چک و سفته این است که قابل انتقال می باشند اما با توجه به اینکه شما چک را بابت قرارداد دادید و در متن چک تصریح کردید که چک برای چه منظوری بوده است دادگاه به دفاعیات شما توجه خواهد کرد.

دادخواست الزام به تنظیم سند و وجه چک را بحساب دادگاه واریز کنید