فوت واهب بعد از عقد و قبل از قبض چه معنایی دارد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۴۵۳ #07449620

سلام وقت بخیر..
مساله ۷ ـ ‏‏اگر واهب (بعد از عقد و قبل از قبض) بمیرد، عقد باطل می شود و موهوب، به‏‎ ‎‏ورثه اش منتقل می شود.
امام خمینی
..........................
منظور از عبارت داخل پرانتز چیست؟
با تشکر فراوان

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
بعد از عقد : یعنی اینکه واهب ( هبه کننده ) مالی را به دیگری هبه نماید چه قراردادی و چه شفاهی .
و قبل از قبض : یعنی کسی که مال مورد هبه را تحویل و تصرف نماید ( به دست بیاورد ).

با سلام
در عقد هبه علاوه بر ایجاب و قبول، باید مال توسط کسی که مال به او هبه می‌شود قبض شود.(به تصرف او در بیاید)
اما اگر قبض توسط متهب (کسی که مال به او هبه شده ) صورت نگیرد و واهب فوت کند . عقد هبه باطل است وموهوبه به وراث واهب میرسد

برای واقع شدن عقد هبه قبض لازم است وچون قبض صورت نگرفته و واهب فوت شده ایجاب صورت گرفته باطل بود وموهوبه به وراث واهب میرسد

با سلام
بعد از عقد ؛ یعنی واهب(هبه کننده) مال موهوبه را می دهد(ایجاب) و قبل از قبض؛ یعنی متهب(هبه گیرنده) هنوز قبول و دریافت نکرده است...

با سلام و احترام
عقد هبه از عقود عینی است به این معنی که علاوه بر اجرای صیغه ی عقد یا همان ایجاب و قبول، مال مورد نظر باید به متهب( کسی که مال به او هبه می‌شود ) تحویل داده شود و در دست او قرار گیرد. وگرنه عقدی واقع نمی‌شود
قبض به معنای تحت تصرف قرار گرفتن مال می‌باشد