چگونه میتوانم حقوقم را از کارفرما دریافت کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۷۰ #07039834

باسلام
خسته نباشید
من به مدت دو سال نزد کارفرما مشغول فعالیت بودم، در طول این دو سال به عنوان کارپرداز مجموعه فعال بودم. و همیشه کارفرما پول جهت تسویه حساب با پیمانکاران جزء یا تهیه غذا برای کارگران یا تامین مواد اولیه در اختیار بنده قرار میداد در ماه آخر فعالیت کارفرما که تا بحال حقوقی بابت این دو سال پرداخت نکرده بود به من وعده خرید خودرو داد و برگه رسید دریافت وجه به عنوان حقوق را جلوی من قرار داد، من چون ابتدا به ایشان اعتماد داشتم برگه های رسید دریافت وجه را پشت سر هم در بیست رسید که تماما در دفترچه رسید پرداخت وجه بود امضا کردم که در صورت ارسال به امر کارشناسی قابل تامل است که تمامی رسیدها در یک بازه زمانی امضا و دستخط نگاشته شده است حتی شماره رسیدها نیز پشت سرهم است که خود اثبات گفته های من است اما هیچ یک از آن مبالغ تحت مبلغ یک میلیون و دویست هزار تومان که حقوق ماهیانه بنده بوده است واریز به حساب نشده، متاسفانه کارفرما به عهد خود پایبند نبوده و بعد از آن بنده را اخراج کرد و حقوق بنده ضایع شد.
آیا از طریق مراجع کار و رفاه قابل پیگیری است؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگرخواسته شما مطالبه حق و حقوق ناشی ازکار است . ازطریق اداره کار اقدام کنید

می توانید در اداره کار دادخواست مطالبه بدهید. آن کاغذها که امضا کرده اید اعتبار ندارد.مستند: رای وحدت رویه ۱۷-۲۰ مورخ ۱۳۹۷/۱/۲۱(برگ تسویه حساب کارفرما با کارگر بدون سند پرداخت، کافی نیست)
طابق ماده ۳۷ قانون کار، پرداخت مزد به صورت روزانه یا ساعتی یا ماهانه تعیین شده است و به وجه نقد رایج کشور یا با تراضی طرفین به وسیله چک از سوی کارفرما به کارگر پرداخت خواهد شد. ضرورت وجود اسناد پرداخت منطبق با صور ساعتی، روزانه و یا ماهانه اقتضاء می‌کند که کارفرما نحوه پرداخت مزد و حقوق و اسناد آن را در اختیار داشته باشد و صرف اینکه کارگر با تنظیم یادداشتی اعلام کند که مزد و حقوق مربوط را دریافت کـرده بدون اینکه کارفرما اسناد مالی ناظر بـر نحوه پرداخت را ارائه کند موجد یقین بر پرداخت مزد و حقوق کارگر نخواهد بود. از این رو در هر مورد که کارفرما مدعی پرداخت مزد و حقوق و مزایا به کارگر است و سندی منتسب به کارگر ارائه می کند که وی مزد و حقوق خود را دریافت کرده ارائه اسناد مثبته پرداخت این مزد و حقوق الزامی است و با توجه به مراتب آراء مندرج در گردش کار که اسناد ناظر بر پرداخت مزد و حقوق به کارگر را برای احراز تسویه حساب کارفرما با کارگر لازم دانسته صحیح و موافق مقررات تشخیص شد و در اجرای بند ۳ ماده ۱۲ و ماده ۹۰ قانون تشکیلات و آیین داردسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲، مفاد آراء مذکور با استدلال پیش گفته به عنوان رای ایجاد رویه تصویب می‌شود. این رای برای سایر شعب دیوان عدالت اداری، ادارات و اشخاص حقیقی و حقوقی مربوط لازم‌الاتباع است.
رای وحدت رویه ۱۷-۲۰ مورخ ۱۳۹۷/۱/۲۱(برگ تسویه حساب کارفرما با کارگر بدون سند پرداخت، کافی نیست)

میتوانید شکایت کنید ولی اثبات ادعا بر عهده شما میباشد

فقط از طریق شورای حل اختلاف کار قابل پیگیری است