خیار غبن از زمان اطلاع از قیمت چه مدت است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۱۶۶ #06915050

با سلام
چه مدت زمان بعد از اظهارنامه که برای خوانده فرستادم بابت خیار غبن بنده وقت دارم تا اعلام شکایت کنم براساس روز اعلام بفرمایید تا دادگاه ترتیب اثر بدهد و رد دعوی ندهد اگر در قرارداد همه خیارات ولو خیار غبن فاحش را اسقاط کرده باشیم می توانم ادعای غبن کنم چون نظریه کارشناسی قیمت گذاری را دارم و سوال دیگرم این است که آیا فروش زمین براساس قیمت کارشناسی حدود ۷ برابر ارزانتر است آیا این غبن فاحش است یا افحش اگر فاحش است چه زمانی افحش است
با تشکر

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام غبن افحش قابل اسقاط نیست و ارسال و اعلام اظهار نامه فوریت دارد و شما بعد از آنکه جوابی نگرفتید بهتر است اقدام قضایی نمایید چون برای تعیین زمان دادگاه ها و قضات رویه ای متفاوت دارند پس بهتر است هر چه زود تر اقدام کنید موفق و پیروز باشید با احترام صلاح الدین عالمی

مهم زمان ارسال اظهارنامه و اعلام فسخ است که فوری باشد.تقدیم دادخواست تا چند هفته مشکلی ایجاد نمی کند. به نظر غبن افحش باشد

دراظهارنامه معمولا مدت عرفی اعلام می گردد و غبن فاحش قابل اسقاط نیست.

اولا- در قانون زمان خاصی در نظر گرفته نشده و تنها به قید فوریت اشاره شده که بیانگر اعلام فسخ در مدت زمانی کوتاه پس از اطلاع می باشد .
ثانیا- صرف اعلام فوری فسخ به موجب اظهارنامه دارای اهمیت است و تقدیم دادخواست تایید فسخ به دادگاه محدودیت زمانی ندارد .
ثالثا- در فرض سئوال شما غبن افحش ساقط نگردیده است . توضیح آنکه برابر فتاوی مراجع عظام و همینطور نظرات حقوقدانان و اساتید ، هرکس تا میزان تعیین شده امکان اسقاط خیارات را دارد . مثلا اگر در قراردادی خیار غبن ساقط شود چنانچه غبن فاحش روی دهد امکان فسخ برای طرفین وجود خواهد داشت و .... .
رابعا- برای تمییز مراتب غبن حدی تعریف نشده و موکول به عرف است . معمولا تا سقف ۲۰% به عنوان غبن ، تا ۵۰% به عنوان غبن فاحش و بیش از این مقدار را افحش میدانند .
تذکر ضروری : نکته «رابعا» نظر اکثریت حقضات می باشد ولی اقلیتی هم هستند که اسقاط خیار غبن را شامل هر سه مرتبه یاد شده میدانند !

اظهارنامه در مدت معقول عرفی بفرستید

با درود
غبن افحش قابل اسقاط نیست.
پس از اظهارنامه در مدت عرفی اقدام باید کرد.

سلام
خیار غبن بعد از اطلاع فوری است ولی در صورتی که در قرارداد کلیه خیارات را اسقاط کرده باشید دیگر نمی تواند توسط خیار غبن قرارداد را فسخ کنید